Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κέρδισε την… αποθέωση


Sponsored Content

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό, για να τελειώσει το έργο του και σε αυτή την τριετία πέτυχε κάτι περισσότερο από το να κατακτήσει τίτλους. Κέρδισε την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου της ομάδας κι όχι μόνο, γι’ αυτό που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» στο παρκέ!

Ο Ολυμπιακός με την έλευση του κόουτς Μπαρτζώκα, πάτησε γερά ξανά στο παρκέ, έπαιξε τέλειο και απολαυστικό μπάσκετ επιστρέφοντας στην elite της Ευρώπης, ξορκίζοντας τα… φαντάσματα του παρελθόντος. Το «ταξίδι» για την κορυφή είχε οδηγό τον Έλληνα προπονητή. Το μπάσκετ των Πειραιωτών καθήλωσε και το δημιούργημα του απολαμβάνει την αποθέωση χιλιάδων οπαδών σε κάθε ραντεβού!

«Είναι μία ομάδα πολύ καλά προπονημένη, ο Μπαρτζώκας είναι φαινόμενο σαν προπονητής, μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τα πράγματα. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που ήθελαν», τόνισε ο κόουτς της Ρεάλ, Ματέο Τσους και ο 57χρονος επιβεβαίωσε τους χαρακτηρισμούς του Ισπανού στη μεταξύ τους μονομαχία. Η νέα εκδοχή του Ολυμπιακού δεν έφερε μόνο τίτλους, επιστροφή σε μεγάλα ραντεβού, έφερε και φέρνει διαδοχικά sold out, μιας και οι φίλοι της ομάδας απολαμβάνουν όσο τίποτα άλλο τη δίωρη «ερυθρόλευκη» παράσταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έξι χρόνια ήταν πολλά για να είναι… μακριά!

Το 2014 οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Γιώργου Μπαρτζώκα χώρισαν, όμως ο κύκλος δεν έκλεισε ποτέ. Οι μεγάλες αγάπες δεν τελειώνουν και οι δύο πλευρές ήξεραν πως το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί. Έξι χρόνια αργότερα, όταν πήραν τη μεγάλη απόφαση να σμίξουν ξανά, γνώριζαν καλά πως μπορούν να γράψουν ιστορία.

Ο Ολυμπιακός αναζητούσε μια γνώριμη λύση, έναν προπονητή που θα έδινε ξανά το κίνητρο. Ο χρόνος πίεζε, η εσωστρέφεια μεγάλωνε. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούσαν το μέταλλο, την ενέργεια, το βάθος, το καθαρό μυαλό, την προσήλωση στην άμυνα, στοιχεία που έλειψαν αρκετά. Τα σενάρια έγιναν σκέψεις, συζητήσεις και τον Ιανουάριο του 2020, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεφε στον Πειραιά για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο γνώριμο DNA του και να κάνει το απαραίτητο restart, ώστε η ομάδα να δίνει το παρών στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Μη ρωτήσετε αν σκέφτηκε την επιστροφή. Η πρόταση είχε ορίζοντα την κορυφή κι ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να αρνηθεί. Άλλωστε, μεγάλωσε με την μπασκετική και την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, ήταν πιστός οπαδός. Η αγάπη για την ομάδα είναι αδιαπραγμάτευτη! «Ήταν από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου όταν συμφώνησα με τον Ολυμπιακό», τονίζει ο ίδιος και η πίεση αυτή τη φορά ήταν σύμμαχος για την εκτόξευση. Για τον ίδιο ήταν μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσει τις ατέλειες του πρώτου κύκλου. Το… φιτίλι είχε πάλι ανάψει.

Τα πρώτα εμπόδια και η επιστροφή στην κορυφή!

Δημοφιλέστερα

To Top