Οικονομία

Market Pass: Άνοιξε η εφαρμογή, μεγάλη η ζήτηση – Τα κριτήρια και η διαδικασία

Άνοιξε νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης (21/2) η πλατφόρμα Market Pass για τις αιτήσεις των δικαιούχων ώστε να λάβουν την κάρτα αγορών. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που μόλις σε δέκα λεπτά απ’ την ενεργοποίηση της πλατφόρμας είχαν γίνει 550 αιτήσεις στο vouchers.gov.gr/marketpass, από ενδιαφερόμενους! Σήμερα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1,2,3 και 4 ενώ αύριο. Τετάρτη θα επιτραπεί η υποβολή αιτήσεων και των δικαιούχων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 5,6,7,8,9,0.

Περιθώριο για αιτήσεις έως 15 Μαρτίου 2023 (χωρίς να αποκλείεται και τυχόν παράταση πάντως) θα έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά για να ενταχθούν στην επιδότηση αγορών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Αιτήσεις – πληρωμές

Όποιος κάνει αίτηση καλείται να επιλέξει αν θα πιστωθεί το επίδομα σε άυλη ψηφιακή κάρτα (μόνο αν είναι σίγουρος ότι έχει κινητό που υποστηρίζει λειτουργία ανέπαφων πληρωμών NFC) ή αλλιώς σε τραπεζικό λογαριασμό – ΙΒΑΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr:

•  όσοι υποβάλουν αίτηση Φεβρουάριο, έχουν  περιθώριο να ακυρώσουν και να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

• όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.
• μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής (ΙΒΑΝ αντί κάρτας κλπ)
• αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την Τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ  ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Δημοφιλέστερα

To Top