Αθλητισμός

Champions League, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, Cosmote Sport)

Με τη σύγκρουση γιγάντων στο Άνφιλντ και τη μάχη δύο φουλ επιθετικών ομάδων στη Φρανκφούρτη συνεχίζονται σήμερα οι αγώνες του Champions League για τη φάση των 16.

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες το ημερολόγιο έδειχνε 28 Μαΐου και το ραντεβού τους είχε δοθεί στο Παρίσι για τον τελικό της διοργάνωσης. Τον τρίτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους και δεύτερο την τελευταία τετραετία καθώς είχε προηγηθεί το 2018 η αναμέτρηση του Κιέβου που πέρασε στην ιστορία για το απίθανο ψαλιδάκι του Μπέιλ και τις πιο απίθανες γκάφες του Κάριους.

Εννέα μήνες μετά την επικράτηση της Ρεάλ με 1-0 (χάρις στο γκολ του Βινίσιους) «κόκκινοι» και μερένγκες βρίσκονται ξανά αντίμετωποι, ωστόσο αυτή τη φορά η κούπα δεν θα περιμένει κάποιον από τους δύο για να την σηκώσει. Σήμερα είναι μόλις το πρώτο ημίχρονο από τα δύο για τη φάση των 16 με ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης να αποχαιρετά νωρίς το όνειρο της διεκδίκησης του τίτλου.

Η Λίβερπουλ μετά από ένα πολύ κακό διάστημα, κατάφερε να πάρει δύο σερί νίκες με Έβερτον, Νιουκάστλ αλλάζοντας λίγο το κλίμα, ωστόσο όπως είπε και ο Κλοπ «πρέπει να κάνουμε δύο σούπερ εμφανίσεις για να προκριθούμε».

Ο Γερμανός τεχνικός πέραν των δύο χαμένων τελικών κόντρα στη Ρεάλ, δεν έχει κερδίσει ως προπονητής της Λίβερπουλ τους μερένγκες, ενώ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κονατέ, Λουίς Ντίας και Τιάγκο Αλκάνταρα και έχει αμφίβολο τον Νούνιες.

Προβληματική είναι και η επιστροφή της Ρεάλ μετά το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι να έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των Κρόος, Τσουαμένι, αλλά να φεύγει θριαμβευτής στην τελευταία επίσκεψη στην έδρα της Λίβερπουλ καθώς το 2021 είχε οδηγήσει την Έβερτον στη νίκη με 2-0.

Η ενδεκάδα της Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Μόντριτς, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους

Η ενδεκάδα της Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς, Χέντερσον, Νούνιες, Σαλάχ, Χάκπο

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)

Η μάχη του Άνφιλντ με τη γλώσσα των αριθμών
Η Λίβερπουλ κέρδισε τους τρεις πρώτους αγώνες της εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στην ευρωπαϊκή διοργάνωση μεταξύ 1981 και 2009.

Δημοφιλέστερα

To Top