Αθλητισμός

Champions League: Η Λίβερπουλ ζει για θαύματα και η Ρεάλ να τα διαλύει – Η «βασίλισσα» την κατάπιε ξανά

Η ιστορία της Λίβερπουλ είναι συνυφασμένη με θαύματα, μυθικές ανατροπές και ποδοσφαιρικά «παραμύθια». Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει καλά πως να σβήνει κάθε ελπίδα για θαύμα των αντιπάλων της και ειδικά της Λίβερπουλ. Οι Reds προηγήθηκαν με δύο γκολ στο 14′ και όλα έδειχναν πως θα ζήσουν ένα ονειρικό βράδυ. Η «Βασίλισσα» όμως της έβαλε πέντε γκολ μέσα στο Άνφιλντ, ξεγύμνωσε κάθε αδυναμία της και είναι κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για άλλη μια φορά.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ και ένας από τους κορυφαίους στόπερ παγκοσμίως δήλωσε ξεκάθαρα μετά το χθεσινό παιχνίδι πως η Λίβερπουλ ελπίζει σε ένα θαύμα. Και αν ο αρχηγός των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης δηλώνει ξεκάθαρα πως το μόνο που σώζει την ομάδα του είναι ένα θαύμα, τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για εκείνους. «Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με θαύματα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα θαύμα στην Μαδρίτη. Θα έπρεπε να είμαστε πιο συμπαγείς, μας τιμώρησαν με την ποιότητα που διαθέτουν. Έχουμε αρκετά καλά πράγματα, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν είναι η καλύτερη σεζόν ως ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλα αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Έχει να κάνει με το πώς διαχειρίζεσαι τις αναποδιές» είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός αμυντικός.

Όσον αφορά στο ματς, ο Ντάρβιν Νούνιεζ άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό πριν ο Μοχάμεντ Σαλάχ εκμεταλλευτεί ένα απίστευτο λάθος του Τιμπό Κουρτουά για να διπλασιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων δέκα λεπτά αργότερα. Όλα φάνταζαν ονειρικά στο Άνφιλντ για τους γηπεδούχους παίρνοντας εκδίκηση και από τον Βέλγο τερματοφύλακα που πριν μερικούς μήνες, στον τελικό Champions League είχε υψώσει τοίχος μπροστά στην εστία του.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqokyzcyj44h)

 

Η Ρεάλ όμως αντέδρασε στο ματς. Και όταν το θηρίο της διοργάνωσης ξύπνησε, τότε το μόνο που μπορούσε να κάνει η αντίπαλη άμυνα ήταν να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα. Ο Βινίσιους σκόραρε δύο φορές για να ισοφαρίσει το σκορ πριν από την ανάπαυλα, με το δεύτερο να προέρχεται από μια αποτυχημένη απομάκρυνση του Άλισον. Οι παίκτες του «Εβερτόνιαν» Κάρλο Αντσελότι πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά σε λιγότερο από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Έντερ Μιλιτάο να πιάνει την κεφαλιά από σέντρα του Λούκα Μόντριτς. Ο Καρίμ Μπενζεμά πρόσθεσε άλλα δύο γκολ, καθώς οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με το ματς, δίνοντας στη Λίβερπουλ ένα βουνό να ανέβει στο δεύτερο παιχνίδι στην Ισπανία στις 15 Μαρτίου.

Δεν μπορεί να νικήσει τη Ρεάλ η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ αγνοεί τη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1 ισοπαλία, 6 ήττες), επεκτείνοντας το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

Δημοφιλέστερα

To Top