Αθλητισμός

Champions League,Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ-Πόρτο (22:00, Cosmote Sport, Mega)

Το πρώτο κομμάτι των αγώνων για τους 16 του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα με το ενδιαφέρον να είναι κυρίως στραμμένο στο Μιλάνο, όπου η Ίντερ υποδέχεται την Πόρτο του δικού της παιδιού Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ στο άλλο ματς η Λειψία υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι με τους «πολίτες» να είναι το απόλυτο φαβορί.

Ίντερ-Πόρτο
Τις σεζόν 1999-2000 και 2003-2004 ο Σιμόνε Ιντζάκι και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν συμπαίκτες στη Λάτσιο, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη χρονιά το ντάμπλ. Εκείνη η επιτυχία ήταν το διαβατήριο του Πορτογάλου για τη μεγάλη μεταγραφή στην Ίντερ (όπου έμεινε τη διετία 2001-2003) πριν επιστρέψει στη Ρώμη για να ανταμώσει ξανά με τον Ιντζάκι.

Σήμερα οι δύο τους θα είναι αντίπαλοι στους πάγκους των Ίντερ και Πόρτο, σ’ ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια για τη φάση των 16 με την Ίντερ να παίρνει μεγάλη πρόκριση (αφήνοντας εκτός την Μπαρτσελόνα) και την Πόρτο να ξεκινά αποκαρδιωτικά (δύο ήττες από Ατλέτικο και Μπριζ) αλλά να τελειώνει εντυπωσιακά με τέσσερις νίκες που την έφεραν στην πρώτη θέση.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες τη σεζόν 2004-2005 για τους 16 της διοργάνωσης με την Ίντερ να παίρνει την πρόκριση (1-1 στην Πορτογαλία, 3-1 στο Μιλάνο) και ο μοναδικός συνδετικός κρίκος που υπάρχει από εκείνες τις αναμετρήσεις είναι ο αειθαλής Πέπε που εξακολουθεί να αγωνίζεται με τους «Δράκους».

Σε εξαιρετική κατάσταση και οι δύο ομάδες (13 ματς αήττητη η Ίντερ, 22 η Πόρτο) με τους Ιταλούς να μην υπολογίζουν μόνο στον Κορέα, ενώ στην Πόρτο δεν θα αγωνιστούν οι Καρντόσο, Εβανίλσον, Βερόν και είναι αμφίβολοι οι Γκαλένο, Οτάβιο και Ουρίμπε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα,Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν, Ντιμάρκο, Τζέκο, Μαρτίνες.
Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μαρκάνο, Ζαϊντου, Φράνκο, Γκρούγιτς, Εουστάκιο, Πεπέ, Ταρέμι, Μαρτίνεθ.

Το Ίντερ – Πόρτο μέσα από τη «γλώσσα» των αριθμών
Και οι τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ Ίντερ και Πόρτο έγιναν στο Champions League το 2005 – η ιταλική ομάδα έμεινε αήττητη στη φάση των «16» το 2004-05 (1 νίκη – 1 ισοπαλία), πριν και οι δύο ομάδες κερδίσουν από ένα παιχνίδι το 2005-06 στη φάση των ομίλων.

Αυτή θα είναι η 10η φορά που η Ίντερ φιλοξενεί πορτογαλική ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ είναι αήττητη στις προηγούμενες εννέα (οκτώ νίκες και μια ισοπαλία). Η μόνη ομάδα που απέφυγε την ήττα ήταν η Μποαβίστα, στην ισοπαλία (0-0) στο Κύπελλο UEFA τον Οκτώβριο του 1991.

Η Πόρτο έχει χάσει μόνο έναν από τους προηγούμενους επτά αγώνες της με Ιταλούς αντιπάλους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (4 νίκες – 2 ισοπαλίες). Αυτή η μοναδική ήττα ήρθε από τη Γιουβέντους στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League το 2020-21 (2-3), ωστόσο η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο πήρε την πρόκριση.

Η Ίντερ έχει κερδίσει και τους δύο τελευταίους εντός έδρας αγώνες της στο Champions League, νικώντας την Μπαρτσελόνα με 1-0 και τη Βικτόρια Πλζεν με 4-0. Η τελευταία φορά που κέρδισαν τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση ήταν μεταξύ Δεκεμβρίου 2009 και Νοεμβρίου 2010.

Η Πόρτο κέρδισε τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της στο Champions League και στοχεύει να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί νικών της στη διοργάνωση – σερί πέντε παιχνιδιών μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2018, το οποίο έγινε επίσης υπό τον σημερινό προπονητή Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Αυτό θα είναι το πέμπτο παιχνίδι του προπονητή της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι στα νοκ άουτ του Champions League, ενώ έχει υποστεί ήττες στα τρία από τα προηγούμενα τέσσερα (1 νίκη). Η εξαίρεση μεταξύ αυτών των τεσσάρων αγώνων ήταν η νίκη με 1-0 στο «Άνφιλντ» εναντίον της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν.

Δημοφιλέστερα

To Top