Ελλάδα

Καιρός – Καθαρά Δευτέρα: Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αφρικανική σκόνη και λίγες βροχές το τριήμερο

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα επικρατήσουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι ασθενείς άνεμοι και οι τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο ( σήμερα Πέμπτη), θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, αλλά οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες.

Ο καιρός αύριο δεν αλλάζει μοτίβο, ενώ το Σάββατο το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι το βράδυ στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα φθάσουν έως και τα 7 μποφόρ.

Την Κυριακή της Αποκριάς, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα και τις βόρειες βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, τοπικές βροχές προβλέπονται στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, τη βόρεια βορειοανατολική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με όσα αναλύει στην πρόγνωσή του ο Δημήτρης Ζιακόπουλος. 

Δείτε χάρτη


kairos-katharadeutera

Άστατο καιρό Κυριακή της αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα προβλέπει ο Μαρουσάκης

Αυξημένη υγρασία και ομίχλες προβλέπει για σήμερα σε πολλές περιοχές ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με παρόμοιο σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σάββατο με λίγες βροχές στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα όπου προς το απόγευμα του Σαββατου θα ενισχυθούν οι νοτιάδες.

Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για έντονα άστατο καιρό Κυριακή της αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα με νοτιάδες στα επίπεδα θυέλλης και αρκετές βροχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά και διαστήματα βελτίωσης.  

Αυξημένη υγρασία και ομίχλες σήμερα σε πολλές περιοχές, παρόμοιο το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σάββατο με λίγες…

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, February 22, 2023

Ο καιρός σήμερα


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqpnoo2c01jd)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 23-02-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Λόγω αυξημένης υγρασίας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Δημοφιλέστερα

To Top