Οικονομία

Δισεκατομμύρια δολάρια ξένων επενδυτών βρίσκονται «παγιδευμένα» στη Ρωσία

Δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία ανήκουν σε ξένους επενδυτές βρίσκονται, πια, παγιδευμένα στη Μόσχα. Μερίσματα μετοχών, τόκοι ομολόγων και οτιδήποτε οι Δυτικοί επενδυτές δεν κατάφεραν να πουλήσουν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκεται πια πίσω από το «αλεξίσφαιρο» τζάμι των κυρώσεων.

Πρόκειται για τα υπολείμματα της παρουσίας των Ρώσων στην διεθνή αγορά και άλλη μία ένδειξη της απομόνωσής της από τη διεθνή κοινότητα λόγω του πολέμου. Σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, τα χρήματα αυτά ανήκουν σε μερικούς από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους όπως JPMorgan Asset Management και Schroders Plc., αλλά οι περισσότεροι επενδυτές αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχει ελπίδα ανάκτησης των χρημάτων, τουλάχιστον όσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στον ηγετικό θώκο της Ρωσίας.

«Οι επενδυτές πρέπει να ξεχάσουν τα κεφάλαια αυτά και να μην τα συμπεριλαμβάνουν στις εκτιμήσεις τους», τόνισε το στέλεχος της GAM Investment Management, Τιμ Λαβ, ο οποίος έχει επενδύσει σε ρωσικές μετοχές, προσθέτοντας πως «η αγορά εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά όταν μιλάμε για επαναπατρισμό των μερισμάτων ή πρόσβαση στους εκάστοτε τίτλους, όλα έχουν ως “φράγμα” τις κυρώσεις».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top