Οικονομία

«Δεν έχουμε βγει από τη φούσκα των αγορών» προειδοποιεί η ελίτ της Wall Street

Οι αγορές ξεκίνησαν το έτος σε κατάσταση ευφορίας μετά από ένα δύσκολο έτος το οποίο χαρακτηρίστηκε από πόλεμο, πληθωρισμό, γεωπολιτικές εντάσεις, αύξηση των επιτοκίων και το φόβο ύφεσης.

Τα καλά νέα είναι αδιαμφισβήτητα, όπως τονίζει η αναλυτής του Business Insider, Λινέτ Λόπεζ. Ο ηπιότερος από τον αναμενόμενο χειμώνα έχει κρατήσει τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη σχετικά χαμηλές. Η Κίνα έχει άρει τη στρατηγική «zero Covid» και ανοίγει την οικονομία της, ενώ η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκπλήξει τους πάντες με την αντοχή της στις πληθωριστικές και υφεσιακές πιέσεις.

«Η οικονομία αναπτύσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς», τόνισε ένας γνωστός hedge-fund manager σε επικοινωνία του με την Λόπεζ, τονίζοντας πως «μία ύφεση δε συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία 517.000 νέων θέσεων εργασίας όπως είχαμε τον Ιανουάριο».

Ο ενθουσιασμός αυτός προσφέρει φρούδες ελπίδες στους επενδυτές, αλλά η ελίτ της Wall Street υποστηρίζει πως αυτή η «χαλαρότητα» των αγορών ενδέχεται να κάνει την επερχόμενη πτώση ακόμα χειρότερη από το αναμενόμενο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top