Ελλάδα

Ικαρία: «Κυνηγοί» μετάλλων έκλεψαν πλέγματα για την περίφραξη εκκλησίας

Ευκαιρία για γρήγορο και παράνομο κέρδος βρήκαν οι άγνωστοι «κυνηγοί» μετάλλων, που εντόπισαν στην περιοχή Μαυράτο της Ικαρίας τα πλέγματα τα οποία προορίζονταν για την περίφραξη της εκκλησίας του Αγίου Ονούφριου και δεν δίστασαν να τα «σηκώσουν» και να εξαφανιστούν.

Μετά από αίτημα της εκκλησιαστικής επιτροπής, ο Δήμος είχε αγοράσει 30 πλέγματα περίφραξης και πασσάλους, αξίας περίπου 900 ευρώ, με τα οποία οι χωριανοί και ο Σύλλογος θα περιέφραζαν την εκκλησία για να προστατέψουν τα λουλούδια και τα δέντρα από άγρια αδέσποτα κατσίκια. Τα υλικά είχαν αφεθεί κοντά στον αυλόγυρο του ναού για να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες, όμως έκαναν φτερά και η τοπική Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Γυναίκα ξάφρισε ηλικιωμένο

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων μια Ελληνίδα λίγη ώρα αφ’ ότου πλησίασε έναν ηλικιωμένο, τον απασχόλησε και «βούτηξε» από την τσέπη του παντελονιού του ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άμεσα την δράστιδα και ξεκίνησαν αναζητήσεις, που οδήγησαν στη σύλληψή της.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δημοφιλέστερα

To Top