Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Πώς ένα ακίνητο στη Γλυφάδα «έμπλεξε» Εκκλησία, νοσοκομεία και δημοτικές επιχειρήσεις (pic)

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που συναντώνται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Και τούτο καθώς ένα ακίνητο στη Γλυφάδα…κατάφερε να εμπλέξει έναν ιδιώτη με την Εκκλησία, νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις, σωματεία και άλλες υπηρεσίες.

Πρόκειται επί της ουσίας για έναν εκούσιο πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 1η Μαρτίου, με στόχο να διανεμηθεί το ποσό που θα προκύψει, εάν υπάρξει κατακύρωση, μεταξύ των 6 συγκυρίων του ακινήτου. Το οποίο, σημειωτέον, δεν βγαίνει στο σφυρί από κάποια τράπεζα ή servicer.

Σε θέση επισπεύδοντος είναι ο ιδιώτης Σ. Β., ο οποίος κίνησε την όλη διαδικασία και στη θέση των «οφειλετών» εμφανίζονται το Σωματείο «Ιεραποστολική Αδελφότητα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Φουντούλειον Το Σπίτι της Στοργής» που εδρεύει στην Γλυφάδα, το ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου», ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Γλυφάδας Αττικής, η «2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ)», καθώς και το «Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά – Μεταξά».

Όλοι οι παραπάνω είναι συγκύριοι, με διαφορετικά ποσοστά ο καθένας, ενός οικοπέδου, επιφάνειας 702,80τ.μ., που βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας στη θέση «Ευρυάλη» και περιβάλλεται από τις οδούς Ζαμάνου, Ερμού, Αρτέμιδος και Βασιλέως Γεωργίου Β’ αρ.38.

Εντός του οικοπέδου υφίσταται κτίσμα συνολικής επιφάνειας 196,44τ.μ., που αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 58,94τμ, ισόγειο με τρία κύρια δωμάτια, χωλλ, κουζίνα και λουτρό, επιφάνειας 111,47τ.μ. και από ισόγεια αποθήκη (παρακείμενο βοηθητικό κτίσμα) επιφάνειας 26,03 τ.μ.

Διευκρινίζεται ότι στην μονοκατοικία έγιναν υπερβάσεις δόμησης και λοιπές αυθαιρεσίες, οι οποίες όλες τακτοποιήθηκαν σύμφωνα με τον Ν. 4178/2013.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη του δικαστικού επιμελητή διαπιστώθηκε ότι το κτίσμα είναι εγκαταλελειμμένο.

Πώς «μοιράστηκαν» το ακίνητο

Πώς όμως έφτασαν όλοι οι παραπάνω να γίνουν «κοινωνοί και συγκύριοι» αυτού του ακινήτου;

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο επισπεύδων Σ.Β. απέκτησε το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας και σε ποσοστό 6/32, μέσω αγοραπωλησίας που έγινε το 2001. Το Σωματείο «Ιεραποστολική Αδελφότητα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Φουντούλειον Το Σπίτι της Στοργής», απέκτησε το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας και σε ποσοστό 4/32, δυνάμει Πράξης Κληρονομίας, το 2006.

Το ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου» ως καθολικός διάδοχος του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου», απέκτησε το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας και σε ποσοστό 4/32 δυνάμει Πράξης του 2003.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Γλυφάδας Αττικής, απέκτησε το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας και σε ποσοστό 1/32, δυνάμει Πράξης Κληρονομίας, το 2006.

Η «2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ)», απέκτησε το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας και σε ποσοστό 16/32, δυνάμει της υπ’ αριθμόν 1322/26-11-1985 Πράξης Κληρονομίας από το 1985.

Δημοφιλέστερα

To Top