Ελλάδα

Πάτρα – Ηράκλειο: Πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα και διακινούσαν κάνναβη

Διακινούσε και ναρκωτικά ο 42χρονος Έλληνας που συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στο Ηράκλειο, όταν έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε τουλάχιστον τρία καταστήματα, μαζί με έναν συνεργό του που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου και του τμήματος Χερσονήσου, βρέθηκαν τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 337,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Έτσι, στην κατηγορία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, προστέθηκε και αυτή της διακίνησης ναρκωτικών. Ο 42χρονος κρατείται ώσπου να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Ο δράστης μαζί με τον συνεργό του είχαν πάει με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, το οποίο στη συνέχεια κατασχέθηκε, σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων όπου είχαν βάλει καύσιμα και σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το οποίο αγόρασαν καφέδες, πληρώνοντας με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που αποδείχθηκαν πλαστά. Αργότερα, ο 42χρονος έκανε άλλη μια αγορά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά η υπάλληλος της επιχείρησης αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα ήταν κάλπικο και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε να κινείται με το όχημά του στη λεωφόρο Κνωσού, συνελήφθη και βρέθηκαν άλλα τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια, για να ταυτοποιηθεί ο συνεργός του και να εξακριβωθεί αν είχαν προλάβει να διοχετεύσουν και άλλα “μαϊμού” χαρτονομίσματα στην τοπική αγορά.

Πλαστά ευρώ και στο πατρινό Καρναβάλι

Κατά την διάρκεια του εορτασμού του Καρναβαλιού στην Πάτρα, το πρωί της Κυριακής, άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών που εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους 14 πλαστά χαρτονομίσματα και εννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που τους άσκησε δίωξη για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος και κατοχή ναρκωτικών.

Δημοφιλέστερα

To Top