Αθλητισμός

Κύπελλο Ισπανίας: Κάνει όνειρα τελικού η Οσασούνα, 1-0 τη Μπιλμπάο – Δείτε το γκολ

Ρεαλιστικά όνειρα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια κάνει η Οσασούνα, μετά το εντός έδρας 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο «Σαδάρ» της Παμπλόνα.

Χωρίς προβλήματα απουσιών ο Χαγκόμπα Αρασάτε, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, χωρίς πάντως να συμπεριλάβει σε αυτή τους επανακάμψαντες από τραυματισμό Νάτσο Βιδάλ και Ρουμπέν Γκαρθία.

Αρκετά τα προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τερματοφύλακα Ουνάι Σιμόν και τον μέσο Άντερ Ερέρα, αμφότεροι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ άφησε καταρχήν στον πάγκο τους αμφίβολους μέχρι και την παραμονή του αγώνα, Γεράι Άλβαρεθ και Νίκο Γουίλιαμς.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqvdvk2oj95t)

Πολλή προσοχή, λίγες φάσεις

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν υπερβολικά επιφυλακτικές, πρόσεχαν πρωτίστως τα νώτα τους και πήραν ελάχιστα ρίσκα, με την Οσασούνα να πατάει λίγο καλύτερα στο γήπεδο, σε σχέση με την αντίπαλό της.

Η Μπιλμπάο, πάντως, ήταν αυτή που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αν και η εύστοχη προσπάθεια του Ινιάκι Γουίλιαμς, σε ριμπάουντ ύστερα από καταπληκτική απόκρουση του Σέρχιο Ερέρα, ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι πόνταραν σχεδόν αποκλειστικά στις ενέργειες των Τσίμι Άβιλα και Αμπντέ από τα άκρα της επίθεσης, χωρίς όμως να απειλήσουν πραγματικά την εστία του Γιούλεν Αγκιρεθαμπαλάγκα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν να επιδείξουν, εκτός από το ακυρωθέν γκολ του Γουίλιαμς, μια ωραία ενέργεια με σουτ άουτ του αρχηγού Ίκερ Μουνιαΐν.

Γκολάρα του Αμπντέ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για την Οσασούνα, η οποία προηγήθηκε στο σκορ με το «καλημέρα» (47’). Η μπάλα, μετά από μακρινή πάσα του Μόι Γκόμεθ, έφτασε στον Αμπντέ, ο οποίος άρχισε να τρέχει, «χόρεψε» τον Ντάνι Βίβιαν και, μπαίνοντας στην περιοχή, νίκησε τον Αγκιρεθαμπαλάγκα με διαγώνιο σουτ.

Το γκολ του Μαροκινού εξτρέμ, δανεικού από τη Μπαρτσελόνα, ανέβασε ακόμα περισσότερο το ηθικό των παικτών της Οσασούνα, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, με τον Βαλβέρδε να «απαντάει» με τρεις αλλαγές, ρίχνοντας σταδιακά στο γήπεδο τους Ίνιγκο Λέκουε, Ραούλ Γκαρθία και τον μικρό των Γουίλιαμς.

Φρεσκάρισμα και από τον Αρασάτε, ο οποίος άλλαξε όλη την επιθετική γραμμή, με Ρουμπέν Γκαρθία, Κίκε Γκαρθία και Κίκε Μπάρχα να παίρνουν τις θέσεις των Άβιλα, Άντε Μπούντιμιρ και Αμπντέ.

Παρά τις αλλαγές του «Τσινγκούρι», η Αθλέτικ δεν απείλησε καθόλου την εστία του Ερέρα (μόνο στο φινάλε σε ευκαιρία του Γκουρουθέτα που σταμάτησε ο τερματοφύλακας), η Οσασούνα διατήρησε σχετικά άνετα το προβάδισμα και θα πάει με ένα μικρό, αλλά σημαντικό πλεονέκτημα στην ρεβάνς του «Σαν Μαμές» (Τρίτη 04/04, 23:00).

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Μονκαγιόλα, Αριδάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ – Ορόθ (86’ Πάμπλο Ιμπάνιεθ), Λούκας Τορό, Μόι Γκόμεθ (86’ Μπράσανατς) – Άβιλα (71’ Ρουμπέν Γκαρθία), Μπούντιμιρ (71’ Κίκε Γκαρθία), Αμπντέ (77’ Κίκε Μπάρχα).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπαλάγκα – Ντε Μάρκος (58’ Λέκουε), Βίβιαν, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε – Ντάνι Γκαρθία, Μίκελ Βέσγκα – Άλεξ Μπερενγκέρ (58’ Ραούλ Γκαρθία), Σανθέτ, Μουνιαΐν (65’ Νίκο Γουίλιαμς) – Ινιάκι Γουίλιαμς (82’ Γκουρουθέτα).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top