Αθλητισμός

Serie A, Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Τρίποντο στη μνήμη του Αστόρι

Ακόμα και το σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην πρωταθλήτρια Μίλαν δεν θα μπορούσε να πει τίποτα στο «Αρτέμιο Φράνκι», οι κερκίδες του οποίου γέμισαν πρωταρχικά για να τιμηθεί ο άλλοτε αρχηγός των Βιόλα, Ντάβιντε Αστόρι, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε απότομα σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqxxml8j8ef5)

Στο 13ο λεπτό οι πάντες χειροκρότησαν τον ποδοσφαιριστή που δεν πρόλαβαν να θαυμάσουν όσα θα επιθυμούσαν και για εκείνους αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Το ότι η αγαπημένη τους ομάδα βέβαια μπόρεσε να επικρατήσει με 2-1 της Μίλαν βέβαια, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της και στερώντας την ευκαιρία να ανέβει στη 2η θέση, ήταν σίγουρα ένα πολύ ευχάριστο bonus.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqxxl1hxda1l)

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν από την αρχή καλύτερα στο ματς και μπόρεσαν να απειλήσουν, όταν στο 25ο λεπτό ο Τομόρι σωτήρια απομάκρυνε το τελείωμα του Μποναβεντούρα στη γραμμή. Οι Ροσονέρι εμφανώς επηρεασμένοι από την απουσία του τιμωρημένου Λεάο αλλά και του τραυματία Ντίαθ δυσκολευόταν να γίνει επικίνδυνη.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των Βιόλα στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο 47′ ο Τομόρι ανέτρεψε τον Ικονέ εντός περιοχής και ο Γκονζάλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Η ομάδα του Πιόλι επιχείρησε να αντιδράσει, ωστόσο είδε τον Τερατσιάνο να αντιδρά εξαιρετικά τόσο στην κεφαλιά του Ζιρού στο 52′, όσο και στο τετ α τετ με τον Τεό Ερναντέζ έξι λεπτά αργότερα.

Η Φιορεντίνα από την πλευρά της μπόρεσε να φέρει το ματς στα μέτρα της και λίγο πριν τη λήξη «κλείδωσε» τη νίκη, με την κεφαλιά του Γιόβιτς στο 87′ να νικά τον Μενιάν. Ο εντός περιοχής «κεραυνός» του Ερναντέζ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ δεν στάθηκε ικανός να στερήσει στους Βιόλα τους τρεις βαθμούς, χάρη στους οποίους ανέβηκαν στη 12η θέση της Serie A.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 25ης αγωνιστικής στη Serie A και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Νάπολι-Λάτσιο 0-1 (67΄ Βετσίνο)

Μόντσα-Έμπολι 2-1(19′ Κιούρια, 67′ Ιτσο-51′ Σατριάνο)

Αταλάντα-Ουντινέζε 0-0

Φιορεντίνα-Μίλαν 2-1

Δημοφιλέστερα

To Top