Αθλητισμός

Ligue 1, Παρί Σεν Ζερμέν – Ναντ 4-2: Νίκη με ρεκόρ Εμπαπέ

H Παρί Σεν Ζερμέν λίγα 24ωρα πριν την ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο προβλημάτισε και πάλι με την απόδοση της. Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν με 2-0 της Ναντ στο «Παρκ Ντε Πρενς», οι κυπελλούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 μέσα στο πρώτο μέρος, όμως εν τέλει οι παίκτες του Κριστόφ Γκαλτιέ πήραν τη νίκη με 4-2 και πανηγύρισαν τρίποντο για τρίτη διαδοχική αγωνιστική της Ligue 1.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Έγραψε ιστορία ο Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς με το γκολ του έφτασε τα 201 σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπέρασε τον Καβάνι και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με δυο γκολ από νωρίς. Στο 12′ ο Νούνο Μέντες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και ο Μέσι από κοντά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 17′, ο Μέντες σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Λαφόν απέκρουσε η μπάλα πήγαινε προς τον Μουκιέλε και ο Ατζάμ στην προσπάθεια του να κόψει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τα Καναρίνια δεν το έβαλαν κάτω και μάλιστα ισοφάρισαν πριν την ανάπαυλα. Στο 31′ ο Μπλας με σέντρα – σουτ από τα αριστερά αιφνιδίασε τον Ντοναρούμα και έστειλε την μπάλα στην κλειστή του γωνία. Στο 38′ ο Μολέ εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκαναγκό με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Οι Παριζιάνοι ανέκτησαν το προβάδισμα τους στο 60′. Ο Εμπαπέ έκανε γέμισμα από τα δεξιά και ο Ντανίλο με κεφαλιά έβαλε εκ νέου μπροστά τους Παριζιάνους. Οι παίκτες της Ναντ μέχρι τέλους έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως εν τέλει το μόνο που άλλαξε ήταν ο δείκτης του σκορ, με τον Μπαπέ στο 90+2′ να διαμορφώνει το τελικό 4-2 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μουκιέλε (71′ Σολέρ), Μαρκίνιος (77′ Μπιτσιάμπου), Ράμος, Μέντες, Ρουίθ, Βιτίνια, Ντανίλο, Ζαΐρ-Εμερί (86′ Πεμπελέ), Μέσι, Εμπαπέ

Ναντ: Λαφόντ, Σεντόνζ, Καστελετό, Αντρέι, Παλουά (70′ Βίκτορ), Ατζάμ (70′ Σιμόβ), Μπλας, Μουτουσαμί, Σισοκό (81′ Γκεσάντ), Μολέ (69′ Μοσταφά Μοχάμεντ), Γκαναγκό (81′ Κοκό)

Δημοφιλέστερα

To Top