Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Τεντόγλου

Το πρωί της Κυριακής ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενεί η Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κληρώθηκε να πηδάει δεύτερος, μετά τον μοναδικό που μπορεί να τον κοντράρει, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να έχει πει πως οι πρωινοί αγώνες δεν του αρέσουν όμως αν κάτι τον ενοχλεί περισσότερο είναι το να χάνει.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqwj72lgw2ex)

Έτσι, φαίνεται δύσκολο να επιτρέψει σε κάποιον να τον κερδίσει όμως δεν πρέπει ποτέ να σβήνουμε τα περιθώρια εκπλήξεων στους μεγάλους αγώνες.

Ο Τεντόγλου, με ατομικό ρεκόρ 8.55μ. και φετινό ρεκόρ 8.41μ., έχει κερδίσει ήδη δύο φορές τον τίτλο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και το ποσοστό νίκης του αυτή τη στιγμή είναι στο 100% αφού έχει δύο νίκες με ισάριθμες συμμετοχές.


λιστα

Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, αν κερδίσει και αυτό τον τίτλο θα γίνει ο μοναδικός μηκίστας με τρία συνεχόμενα χρυσά σε Ευρωπαϊκά κλειστού.

Ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ είνναι αρκετά δυνατός και σταθερός στη σεζόν και τα άλματά του στον προκριματικό ήταν πολύ καλά αλλά δύσκολα θα νικήσει τον Έλληνα. Όμως, μία θέση στο βάθρο -λογικά η δεύτερη- είναι πιθανότατα δική του. Η τρίτη θέση είναι εντελώς ανοιχτή.

Ο Τεντόγλου ήταν 1ος το 2019 στη Γλασκώβη και το 2021 στο Τορούν.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Δημοφιλέστερα

To Top