Ελλάδα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Θα έδιναν εξιτήριο στη Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις της ήταν καλές» κατέθεσε νευρολόγος

Την καλή κλινική εικόνα της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο νευρολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, Αδαμάντιος Κατερέλος που είχε εξετάσει το παιδί κατά την εισαγωγή του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Η μητέρα μας περιέγραψε δυο επεισόδια με τρομώδεις κινήσεις σπασμών, κάναμε εγκεφαλογράφημα και άλλες νευρολογικές εξετάσεις και όταν όλες καλές. Από νευρολογικής πλευράς ήταν όλα καλά και θα έπαιρνε εξιτήριο από εμένα εκείνη την ημέρα» είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και σημείωσε: «Δεν υπήρχε κάτι παθολογικό και συζητώντας με όλους τους συναδέλφους παιδιάτρους δεν δικαιολογούνταν το γεγονός της ανακοπής. Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για να φτάσει το παιδί σε ανακοπή». Μάλιστα ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για τον αν γνωρίζει για κάποιο άλλο παρόμοιο περιστατικό, είπε: «Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου για ανακοπή άλλου παιδιού σε αυτή την ηλικία».

Με την έναρξη της κατάθεσή τους ο κ. Κατερέλος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τα μέλη της έδρας και κατόπιν από τους συνηγόρους.

Πρόεδρος: Θυμάστε τα λόγια της μητέρας; Τι ακριβώς σας είπε για το παιδί;

Μάρτυρας: Ακριβώς όχι, εγώ θυμάμαι ότι είπε για δυο ασαφή επεισόδια στον ύπνο.

Πρόεδρος: Εσείς μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι, το παιδί μου είπε ότι έβλεπε ένα όνειρο, εφιάλτη νομίζω. Ήταν συνεργάσιμη. Ξύπνησε λόγω του ονείρου. Θυμόνταν ότι έτρεμε.

Πρόεδρος: Σας είπε το παιδί αν είχε κάποιο πόνο;

Μάρτυρας: Όχι δεν μου είπε για πόνο.

Πρόεδρος: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός επιληπτικού επεισοδίου; Είναι συγκεκριμένα;

Μάρτυρας: Ο ασθενής δεν απαντάει σε ερεθίσματα, μπορεί να έχει και απώλεια ούρων, να έχει κάπου προσήλωση του βλέμματος…. Αυτό διαρκούν 2 – 3 λεπτά και σε ένα μισάωρο ο ασθενής θα αρχίσει να επανέρχεται. Κάποια επεισόδια μπορεί να είναι λιποθυμικά….

Πρόεδρος: Σπασμούς μπορεί να προκαλέσει μόνο η επιληπτική κρίση;

Μάρτυρας: Από πολλές αιτίες μπορεί να προκληθούν….

Πρόεδρος: Μπορεί να έχεις μια καλή νευρολογική εικόνα και να έχεις ανακοπή;

Δημοφιλέστερα

To Top