Αθλητισμός

Basketball Champions League, Λιμόζ – ΑΕΚ 63-69: «Βασίλισσα» στη Γαλλία

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε ούτε στην έδρα της Λιμόζ. Ουσιαστικά έβγαλε νοκ άουτ τους Γάλλους (69-63) και πλέον περιμένει το ματς με τη Γαλατασαράι στα Άνω Λιόσια για να επικυρώσει την πρόκρισή της στη νοκ άουτ φάση του BCL.

Αυτή τη φορά, η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην άμυνά της. Όπως και σε άλλα ματς στην Ευρώπη. Και ο Μπράιντον Λεμάρ, μέσα σε διάστημα δύο αγώνων, έδειξε τι έχασε η Ένωση με την απόφασή της να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Τιμ Φρέζιερ.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε τα πάντα, σε άμυνα και επίθεση, τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, μεγάλα καλάθια. Ο Πιερ Οριόλα πρόσθεσε 12 πόντους και εμπειρία, ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε πολλά και σημαντικά σουτ (15π.).


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr0gm3uygrop)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr0gp6tvwd7d)

Η Λιμόζ γύρισε το ματς τρεις φορές, τις δύο από το -11 και την τρίτη από το -9, αλλά η ΑΕΚ, αυτή η νέα έκδοσή της, είχε τις λύσεις και την ψυχραιμία να αντέξει σε ένα ιστορικό γήπεδο, για μία μεγάλη νίκη.

Το παιχνίδι 

Η ΑΕΚ έμοιαζε να έχει τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Μπράιντον Λεμάρ ήταν η κύρια αιτία, με το νέο απόκτημα της Ένωσης να καταγράφει γρήγορα 3 πόντους και 2 ασίστ.

Ένα σερί της ΑΕΚ (10-0) την έφερε μπροστά στο σκορ με 17-7, στην πρώτη διψήφια διαφορά της ομάδας του Ηλία Καντζούρη στο ματς. Χάθηκε λίγο αργότερα. Όπως και η επόμενη.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το κακό διάστημα της Λιμόζ, η οποία είχε 8 ασίστ για 10 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων (23-14), με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να δίνει ρυθμό στο σκορ (6π.). Και εκεί… κάθισε ξανά.

Ο Καντζούρης έκανε πολλές αλλαγές, αλλά δεν βρήκε σε κανένα σημείο τη φρεσκάδα της αρχικής πεντάδας. Παρόλα αυτά, η άμυνα ήταν που κράτησε την ΑΕΚ στο ματς και ας δέχτηκε 12 πόντους από τον Νικολά Λαντζ.

Από το -11 στο +2 η Λιμόζ
Η Λιμόζ όχι μόνο… ροκάνισε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο 19′ (30-29) προτού το πρώτο ημίχρονο κλείσει στο οριακό 33-31.

Δημοφιλέστερα

To Top