Αθλητισμός

Champions League, Μπάγερν-Παρί: Τιτανομαχία στο Μόναχο

Στο Μόναχο διεξάγεται το… δεύτερο ημίχρονο της σύγκρουσης γιγάντων για τη φάση των 16 του Champions League όπου οι γηπεδούχοι θέλουν να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα τους και οι φιλοξενούμενοι ότι πέρα από λεφτά έχουν και βαριά φανέλα.

Το πρώτο ματς στο Παρκ Ντε Πρενς δεν ήταν από πλευράς θεάματος αυτό που θα περιμέναμε, αλλά για τη Μπάγερν εξελίχθηκε ιδανικά καθώς ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη εικόνα και το τελικό 1-0 της δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Η Παρί για μια ακόμη φορά σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού δεν τα κατάφερε και τώρα καλείται να ανέβει ένα βουνό με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να έχει στη διάθεση του τον Κιλιάν Εμπαπέ, όχι όμως τον Νεϊμάρ (αλλά και τον Κιμπεπέ).

«Η απουσία του Νεϊμάρ δεν αλλάζει πολύ τα πράγματα. Το γεγονός ότι ο Εμπάπε παίζει από την αρχή αλλάζει τα πράγματα.», είπε ορθά κοφτά ο Γιούλιαν Νάιγκελσμαν, δείχνοντας πόσο πολύ υπολογίζει τον Γάλλο επιθετικό, ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος έχει την επιστροφή του Μανέ (δεν θα είναι βασικός) και δεν υπολόγίζει στον τιμωρημένο Παβάρ, τους τραυματίες Ερναντέζ και Νόιερ και τον Μαζραουί.

Για την Παρί πιθανή αποτυχία προφανέστατα θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή και θα δρομολογήσει εξελίξεις για το μέλλον πολλών (παικτών, προπονητή) εντός της ομάδας, αλλά και για τη Μπάγερν ένας αποκλεισμός δεν θα είναι εύκολος καθώς και στη Bundesliga δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά…

Οι ενδεκάδες
Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ-Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις-Κίμιχ, Γκορέτσκα- Μίλερ, Μουσιάλα, Κομάν-Τσούπο Μότινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα- Ντανίλο, Ράμος, Μαρκίνιος-Χακίμι, Μέντες, Φαμπιάν Ρουίθ, Βεράτι, Βιτίνια- Μέσι, Εμπαπέ

Η μάχη του Μονάχου με τη γλώσσα των αριθμών
Αυτή είναι η 13η συνάντηση του UEFA Champions League μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και PSG, με κάθε ομάδα να έχει κερδίσει έξι από τις προηγούμενες 12.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με την Παρί Σεν Ζερμέν, αν και έχασε το πιο πρόσφατο, στον προημιτελικό 2020-21.

Αφού κέρδισε στις τέσσερις από τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις της στο UEFA Champions League με την Μπάγερν Μονάχου (L1), η Παρί πήρε μόλι δύο νίκες από τα επόμενα επτά ματς εναντίον της (5 ήττες).

Η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε μόλις δύο φορές στις προηγούμενες 22 περιπτώσεις που κέρδισε τον πρώτο αγώνα νοκ άουτ του UEFA Champions League, από τη Ρεάλ Μαδρίτης (προημιτελικός 2001-02) και την Ίντερ (2010-11, φάση των 16).

Η ήττα της Παρί στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι ήταν μόλις η έκτη φορά που έχασε τον πρώτο αγώνα του UEFA Champions League σε 19 νοκ άουτ. Έχουν προκριθεί μόλις μία φορά από αυτή τη θέση, σε αυτή τη φάση του τουρνουά κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2019-20.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 15 από τους τελευταίους 17 εντός έδρας αγώνες της στο UEFA Champions League (1 ισοπαλία), αν και η μόνη ήττα σε αυτό το σερί ήταν από την Παρί Σεν Ζερμέν στον προημιτελικό 2020-21.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η μόνη ομάδα που έχει απομείνει στο UEFA Champions League που δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν.

Οι τρεις τελευταίες νίκες της Μπάγερν Μονάχου εναντίον της PSG ήταν με σκορ 1-0, με τον Κίνγκσλεϊ Κόμαν να σημειώνει το νικητήριο τέρμα σε δύο από αυτές (τελικός του 2020 και το πρώτο παιχνίδι αυτών των νοκ-άουτ).

Ο Εμπαπέ έχει σκοράρει και στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του στο UEFA Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, σημειώνοντας τρία γκολ συνολικά. Κανένας παίκτης δεν έχει σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες επισκέψεις στο γήπεδο της γερμανικής ομάδας στη διοργάνωση.

Ο Μέσι απέχει μόλις ένα γκολ από το να γίνει ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει 50 γκολ στα νοκ άουτ του UEFA Champions League (49 γκολ σε 76 αγώνες), μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο (67 γκολ σε 85 αγώνες).

Δημοφιλέστερα

To Top