Αθλητισμός

Basket League, ΑΕΚ – Κολοσσός 95-89: Μάχη με νικήτρια την Ένωση

Ένα εξαιρετικά αργό, σε ρυθμό, πρώτο ημίχρονο. Με 28 καταλογισμένα φάουλ και 27 εκτελεσμένες βολές (7/8 η ΑΕΚ, 11/19 ο Κολοσσός). Αυτό δεν σημαίνει ότι το σκορ έμεινα σε χαμηλό επίπεδο. Το 51-46 μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Και για τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με σκορ 8-0. Γρήγορα βρέθηκε να ψάχνει λύσεις, όσο ο Κολοσσός έμπαινε στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι με επί μέρους 11-2 προηγήθηκαν, μολονότι πέτυχαν το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι τους μετά από 4 λεπτά στο ματς.

Σούπερ Γουίλιαμς
Ο Κένι Γουίλιαμς έκανε μία εξαιρετική αρχή, έχοντας 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του. Με τους Φλιώνη και Λεμάρ φορτωμένους από δύο φάουλ, η ΑΕΚ αναζητούσε τη λύση για τους γκαρντ.

Όσο το έκανε ο Σταρκς βρήκε το χώρο για να δώσει πόντους στον Κολοσσό. Με την είσοδο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στο ματς (10π., 5 ριμπ. στο 1ο ημίχρονο) και του Πιερ Οριόλα (8π., 2 ριμπ. στο 1ο) η ΑΕΚ απέκτησε οντότητα κοντά στο καλάθι.

Όχι μόνο απείλησε με κερδισμένα φάουλ, αλλά ήρθε και η ουσία, πόντοι. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 30-23 (8:21) με δύο βολές του Γιάνκοβιτς και εκεί που έμοιαζε να βρίσκει μομέντουμ ο Κολοσσός αντέδρασε. Ισοφάρισε σε 32-32 και πέρασε μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Σταρκς (32-35).

Γιάνκοβιτς και Οριόλα
Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ένωση βρήκε λύσεις από τους Γιάνκοβιτς και Οριόλα, ενώ στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Μάιλς με 6 πόντους στο τελευταίο κομμάτι του δεκάλεπτου.

Μάλιστα, ένα δικό του τρίποντο έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 49-46, προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 51-46.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την 3η περίοδο, όπως ολοκλήρωσε τη 2η. Με επί μέρους 16-4 και τον Κώστα Γόντικα να έχει 9 πόντους σε αυτό το κομμάτι, προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (65-50).

Από τους 16 πόντους της Ένωσης, οι 9 ήταν του Γόντικα και οι άλλοι 5 του Φλιώνη. Με τον Κολοσσό να κάνει 2 λάθη και φυσικά να είναι άστοχος.

Το show του Γόντικα
Ο Γόντικας ήταν ασταμάτητος στο 3ο δεκάλεπτο, έχοντας, μερτά από 5 αγωνιστικά λεπτά 17 πόντους (τους 13 σε αυτό το δεκάλεπτο), 1 μπλοκ και 1 ριμπάουντ!

Δημοφιλέστερα

To Top