Αθλητισμός

Basket League,Καρδίτσα – Άρης 78-77: Ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Ένα απίθανο ματς. Γεμάτο λάθη (30 η Καρδίτσα, 20 ο Άρης), ένα φινάλε στην κανονική διάρκεια βγαλμένο από ένα φινάλε ταινίας θρίλερ. Και το… κανονικό τέλος, μετά από πέντε έξτρα λεπτά, να είναι εξίσου συναρπαστικό.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4nlug398n5)

Η Καρδίτσα πήρε τη νίκη που ζητούσε (78-77) στη μάχη της παραμονής, με τον Ρομπέρτο Γκάλινατ να σημειώσε 32 πόντους, αλλά να κάνει δύο σημαντικά λάθη και τον Πρίτζετ να δίνει σημαντικές ανάσες όπου χρειάστηκε.

Ο Άρης θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν ο Γκούντγουιν ευστοχούσε σε μία βολή στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Αλλά τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μολονότι έκανε 25 παραπάνω επιθέσεις και 10 λιγότερα λάθη δεν κατάφερε να… πιει και νερό.

Το ματς

Η Καρδίτσα έπαιζε και σε αυτό το ματς την κατηγορία της. Δεν έχει περιθώρια για άλλες ήττες και αυτό φάνηκε από την αρχή. Παρά το 0-4 του Άρη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεπεράσουν την αρχική πίεση και βρήκαν λύσεις.

Πρώτος και καλύτερος ο Γκάλινατ με 16 πόντους σε 17 λεπτά στο παρκέ, με την Καρδίτσα να παίρνει προβάδισμα δύο πόντων (36-34). Ο Άρης επιχείρησε να φέρει ισορροπία στο ματς, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει και τα δικά του προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τόσο ο Σανογκό (4π., 2 ριμπ. σε 5:17), όσο και ο Χάγκινς (1 κλέψιμο σε 2:43) αποχώρησαν με τραυματισμούς και η ενημέρωση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι δεν θα αγωνιστούν ξανά.

Τουλάχιστον για την 3η περίοδο, τα ξαφνικά προβλήματα φαίνεται πως συσπείρωσαν τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη. Από το 46-43, 3:52 πριν το τέλος της περιόδου, ο Άρης με πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές (Σχίζας, Χρηστίδης, Νετζήπογλου, Χόρκλερ) έκανε ένα επί μέρους 13-4 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 56-50.

Το πλέον απίθανο μέχρι εκείνο το σημείο είναι πως η Καρδίτσα είχε 50 πόντους με 28 προσπάθειες ( 10/15 διπ., 5/13 τριπ.) και ο Άρης 56 με 52 σουτ (18/31 διπ., 5/21 τριπ.).

Δύο συνεχόμενα καλάθια του Νότε έφεραν τον Άρη στο +8 (60-52), προτού η Καρδίτσα κάνει μία ακόμη προσπάθεια ανατροπής: Τρίποντο του Γκάλινατ, λέι απ του Αγραβάνη και το ματς αρχίζει, σχεδόν, ξανά από την αρχή (60-57).

Η κακοτυχία του Άρη δεν έλεγε, ωστόσο, να σταματήσει. Με 7:18 στο ρολόι ο Νότε σε μία διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, φάνηκε να πονάει έντονα στο δεξί του χέρι. Αποχώρησε για τον πάγκο. Προσωρινά, όπως αποδείχτηκε, αφού λίγο αργότερα πάτησε ξανά το παρκέ.

Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Αγραβάνη έφερε την Καρδίτσα σε απόσταση… βολής, 61-62. Το χάσμα μηδενίστηκε όταν ο Γκάλινατ, ο κορυφαίος της Καρδίτσας με εύστοχο τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ σε 64-64.

Δημοφιλέστερα

To Top