Οικονομία

Στροφή των επενδυτών στα «ασφαλή καταφύγια» – Ράλι σε ομόλογα, χρυσό και crypto

Προς τα «καταφύγια» τρέχουν άρον – άρον οι επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) να οδηγεί σε… κατακρήμνιση των μετοχών, υπό τον φόβο ενός ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν προς το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 2μήνου, την ίδια ώρα ο χρυσός -παραδοσιακό «καταφύγιο» σε περιόδους αναταράξεων- καταγράφει ισχυρή άνοδο κατά 1% και ενισχύεται στα 1.886 δολάρια ανά ουγγιά.

Την ίδια στιγμή, ισχυρό ράλι παρατηρείται στις τιμές των κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις στους 2ετείς τίτλους του αμερικανικού δημοσίου να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από το 1987. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να βρίσκονται μόλις στο 4,2%, ενώ έως την Πέμπτη ξεπερνούσαν το 5%.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην ευρωπαϊκή αγορά χρέους, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας να ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση όλων των εποχών, διολισθαίνοντας κατά τουλάχιστον 20 μονάδες βάσης (2,29%).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top