Οικονομία

Τζέρεμι Χαντ: Η βρετανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση το 2023

Τον προϋπολογισμό για το προσεχές οικονομικό έτος, που στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει τον Απρίλιο, παρουσίασε το μεσημέρι στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Ο υπουργός Οικονομικών, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό που αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, εκτίμησε ότι η οικονομία της Βρετανίας είναι έτοιμη να αποφύγει την ύφεση το 2023.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε τον Νοέμβριο το Γραφείο Ευθύνης του Προϋπολογισμού (OBR), η οικονομία της Μ. Βρετανίας αναμενόταν να συρρικνωθεί κατά 1,4% φέτος..

«Σήμερα το Γραφείο Ευθύνης του Προϋπολογισμού προέβλεψε ότι λόγω των μεταβαλλόμενων διεθνών παραγόντων και των μέτρων που έχουμε λάβει, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εισέλθει σε φάση ύφεσης φέτος», τόνισε συγκεκριμένα ο Χαντ κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού στο κοινοβούλιο.

Η Βρετανία είναι η μόνη οικονομία της G7 που δεν έχει ακόμη ανακτήσει το προ πανδημίας μέγεθός της, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει άνω του 10%.

Δημοφιλέστερα

To Top