Αθλητισμός

Μίμης Παπαϊωάννου: Δέκα μικρές ιστορίες για έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή

Ο Μίμης Παπαϊωάννου «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης (15/13) για να παίζει πλέον μπάλα στον παράδεισο μαζί με θρύλους του ελληνικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά και για να τραγουδάει με τον φίλο του, τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Ο Πόντιος από τη Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας έγραψε με χρυσά γράμματα το ονομά του στην ιστορία της ΑΕΚ αλλά και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας.


5832509__1_

Η μορφή του Παπαϊωάννου στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Κέρδισε τίτλους, πέτυχε εκατοντάδες γκολ, έκανε μαγικά μέσα στα γήπεδα και ψηφίστηκε το 1998 ψηφίστηκε από την παγκόσμια στατιστική υπηρεσία του ποδοσφαίρου ως ο καλύτερος Έλληνας άσος του 20ου αιώνα.

Από την αρχή έως το τέλος της ζωής του έμεινε σεμνός και ταπεινός και όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν πάντα μνηνόμευαν τον χαρακτήρα του.

Πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν για τον ποδοσφαιριστή και άνθρωπο Μίμη Παπαϊωάννου. Εμείς επιλέξαμε δέκα ιστορίες για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και θρύλο του ποδοσφαίρου μας.

Νο1. Ο μικρός κουρέας

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου γεννήθηκε μέσα στην κατοχή (1942)στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας, κοντά στη Βέροια. Φτωχή οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Οι γονείς δούλευαν από το πρωί έως το βράδυ στα χωράφια για να υπάρχει ένα πιάρο φαϊ στο τραπέζι.


κουρεσσ

Ο μικρός κουρέας Μίμης Παπαϊωάννου

Ο μικρός Μίμης θυμόταν πάντα τον εαυτό του να παίζει μπάλα στο χωριό του. Πήγαινε και στα κτήματα και βοηθούσε τους γονείς του αλλά η μπάλα ήταν το μεράκι του.

Για ένα διάστημα δούλεψε και στο κουρείο του χωριού. Κούρεμα και ξύρισμα. Ήταν καλός και σε αυτό και ας ήταν μικρός. Η μπάλα όμως του έδωσε σύντομα όλα όσα είχε ονειρευτεί.

Στο σχολείο δεν τα πήγαινε καλά, δεν έβγαλε το δημοτικό, αλλά είναι μυαλό ξυράφι και φοβερό ταλέντο.

Νο2. Ο ΠΑΟΚ και το… μάτι του Ολυμπιακού

Δημοφιλέστερα

To Top