Αθλητισμός

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ (22:00, Cosmote Sport 2, MEGA)

Η επανάληψη του περσινού τελικού αλλιώς ξεκίνησε (2-0 η Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά) κι αλλιώς ολοκληρώθηκε (2-5 τελικό σκορ) με τη Ρεάλ στην κορυφαία εμφάνιση (μέχρι στιγμής) στη σεζόν να δείχνει πως είναι το απόλυτο αφεντικό και όλοι θεωρούν πως έχει ήδη περάσει στους 8 του Champions League.

«Πριν από τρεις εβδομάδες, μετά το τέλος του αγώνα στο Άνφιλντ, είχα πει ότι μ’ αυτό το αποτέλεσμα η Ρεάλ είναι στο επόμενο γύρο. Τρεις εβδομάδες αργότερα και από τη στιγμή που υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να περάσουμε θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι ότι βγει», είπε με νόημα ο Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος όμως μεσα σε όλα τα προβλήματα που έχει «έχασε» και τους Χέντερσον, Μπάιτσετιτς οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τους

«Δεν πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να λάβουμε υπόψη μας το πλεονέκτημά μας. Θα παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, επιθετικό, και η Λίβερπουλ θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει τη δυναμική. Θα είναι ένας αρκετά ανοιχτός αγώνας. Πρέπει να κάνουμε και τα δύο πράγματα καλά: να αμυνόμαστε και να βγαίνουμε στην επίθεση, αλλά σκεφτόμαστε περισσότερο την επίθεση», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Κάρλο Αντσελότι ο οποίος υπολογίζει κανονικά τον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ η μοναδική του απώλεια είναι ο Αλάμπα.

Τα στατιστικά του Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει νικήσει έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της στο Champions League εναντίον της Λίβερπουλ (1 ισοπαλία), ενώ είχε χάσει τις πρώτες τρεις συναντήσεις της με τους Reds στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Champions League.

Η Λίβερπουλ είναι μία από τις τέσσερις αγγλικές ομάδες που κέρδισαν εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μαζί με την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι. Ωστόσο, οι Reds έχουν χάσει τις δύο τελευταίες επισκέψεις τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από τη νίκη τους με 1-0 τον Φεβρουάριο του 2009.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκριθεί σε 26 από τους προηγούμενους 27 νοκ άουτ αγώνες Ευρωπαϊκού Κυπέλλου/Champions League όταν κέρδισε τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας, με εξαίρεση την ήττα από τον Άγιαξ σε αυτή τη φάση το 2018-19 (2-1 εκτός έδρας, 1-4). στη Μαδρίτη).

Στον πρώτο αγώνα, η Λίβερπουλ δέχθηκε πέντε γκολ σε ευρωπαϊκό αγώνα για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της (1-5 εναντίον Άγιαξ τον Δεκέμβριο του 1966). Οι μεγαλύτερες συνολικές ήττες της σε διπλούς αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν με τέσσερα γκολ (3-7 εναντίον του Άγιαξ το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 1966-67, 2-6 εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας στο Κύπελλο Κυπελλούχων 1992-93).

Η Λίβερπουλ είναι μία από τις μόλις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από ένα ζευγάρι στο Champions League, έχοντας χάσει τον πρώτο αγώνα με 3+ γκολ, κάνοντάς το εναντίον της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό 2018-19 (0-3 εκτός, 4-0 εντός).

Αυτός θα είναι ο 300ος αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, τουλάχιστον 20 περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τη μετονομασία του τουρνουά το 1992. Οι Μερένγκες θέλουν να κερδίσουν πέντε συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από το σερί οκτώ αγώνων μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Οκτωβρίου 2016.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, έχει σκοράρει 19 γκολ στις τελευταίες 19 εμφανίσεις του στα νοκ άουτ του Champions League, ενώ είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ της Βασίλισσας απέναντι στη Λίβερπουλ στην ιστορία του Κυπέλλου Ευρώπης/Champions League (6).

Ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης έχει συμμετάσχει σε 18 γκολ στα τελευταία 18 παιχνίδια του στο Champions League (10 γκολ, 8 ασίστ), ενώ έχει σκοράρει περισσότερα γκολ εναντίον της Λίβερπουλ στη διοργάνωση από ό,τι εναντίον οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου (5).

Ο Βινίσιους έχει σκοράρει στο Champions League για τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Λίβερπουλ τόσο στο «Άνφιλντ» όσο και στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο». Με αυτό το παιχνίδι να διεξάγεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», θα μπορούσε να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης που θα σκοράρει 2+ γκολ σε έναν αγώνα Champions League σε τρία διαφορετικά γήπεδα εναντίον ενός αντιπάλου, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον της Γιουβέντους (Allianz Stadium, Bernabéu και Principality Stadium).

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει σκοράρει και έχει δώσει ασίστ σε οκτώ διαφορετικά παιχνίδια του Champions League για τη Λίβερπουλ, τα περισσότερα που έχει κάνει κάποιος παίκτης με αγγλική ομάδα στη διοργάνωση. Σκόραρε στις τελευταίες έξι εμφανίσεις του στη διοργάνωση, με μόνο τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ να έχει σκοράρει σε περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια για μια αγγλική ομάδα (9 τον Απρίλιο του 2003 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Το πανόραμα της φάσης των «16» του Champions League (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων):

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1 (2-0)

Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0 (0-1)

Δημοφιλέστερα

To Top