Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Το χρυσό παιδί του ελληνικού στίβου έκλεισε τα 25!

Ο Μιλτιάδης ήταν στρατηγός (και πολιτικός) που οδήγησε τους Αθηναίους στη νίκη στη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.

Χιλιάδες χρόνια μετά την Ελλάδα απασχολεί πάλι ένας Μίλτος. Δεν πολεμάει, ούτε είναι πολιτικός, αλλά είναι αθλητής. Είναι ο κορυφαίος αθλητής στίβου της εποχής του και το όνομά του είναι Μίλτος Τεντόγλου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη European Athletics (@europeanathletics)

Γεννήθηκε μια ημέρα σαν τη σημερινή (18.3) στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Από εκεί ξεκίνησε την πορεία του και έφτασε στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. 


5662738

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε και γκράφιτι

Ο Μίλτος Τεντόγλου κλείνει σήμερα 25 χρόνια ζωής και μας… υποσχέται ότι τα καλύτερα έρχονται… Στην καριέρα του έχει κερδίσει τα πάντα εκτός από χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. 

Έχει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μετάλλια σε Ευρωπαϊκά (ανοιχτού-κλειστού), μετάλλιο σε Παγκόσμιο (κλειστού) και είναι θέμα χρόνου να έρθει και το μετάλλιο που του λείπει. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη European Athletics (@europeanathletics)

Πάνω από όλα όμως ο Μίλτος Τεντόγλου με την στάση ζωής και τις ατάκες του έχει κερδίσει τον Έλληνα φίλαθλο και ειδικά τους νέους ανθρώπους. Είναι ο Μίλτος των Ελλήνων που δίνει μάχες για τον εαυτό του και την Ελλάδα στα στάδια του κόσμου. 

Με καθοδηγητή τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία και να κυνηγήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικλ Πάουελ στο μήκος το οποίο είναι 8,95μ και έγινε στο Τόκιο το 1991! 

Το παιδί από τα Γρεβενά

Δημοφιλέστερα

To Top