Οικονομία

Credit Suisse: H καταστροφή των ομολόγων ΑΤ1 ανατρέπει μια αγορά $275 δισ.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων από την πώληση της Credit Suisse Group AG είναι οι επενδυτές στα πιο επισφαλή ομόλογα της τράπεζας, γνωστά ως AT1, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, αυτοί οι διαχειριστές κεφαλαίων πρόκειται να καταστραφούν – δημιουργώντας πιθανόν περιδίνηση στην αγορά για τη χρηματοδότηση των τραπεζών ύψους 275 δισ., ενώ απειλούν με βαρύ πλήγμα τους Ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει.

Οι πιστωτές εξετάζουν εναγωνίως τα ψιλά γράμματα αυτών των λεγόμενων τίτλων CoCos της κατηγορίας Tier 1 για να καταλάβουν αν οι αρχές άλλων χωρών θα μπορούσαν να επαναλάβουν αυτό που έκανε η ελβετική κυβέρνηση την Κυριακή: Να τους εξαλείψει, διατηρώντας αξία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους επενδυτές μετοχών. Υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η σειρά κατάταξης, επιμένουν ορισμένοι κάτοχοι των ομολόγων.

«Αυτό δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Πάτρικ Κάουφμαν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος στην Aquila Asset Management, ο οποίος κατέχει τέτοιου είδους ομόλογα. «Οι μέτοχοι θα έπρεπε να πάρουν μηδέν» επειδή «είναι απολύτως σαφές ότι τα AT1 είναι ανώτερα από τις μετοχές».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top