Ελλάδα

Κύπρος: Αστυνομία υπεράνω του νόμου – Πώς «θάβονται» ποινικές διώξεις και καταγγελίες σε βάρος αξιωματικών

Κανόνα αποτελεί στην Κύπρο η «προστασία» αστυνομικών ακόμα και όταν διαπιστώνεται η διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων εκ μέρους τους.

Πριν λίγες μέρες δύο αστυνομικοί που καταγγέλθηκαν από γυναίκα συνάδελφο τους για συγκάλυψη καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία της, αντί να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλαξαν πόστο ή πήραν άδεια ανάπαυσης.

Πέρυσι ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να ακυρώσει ποινικές διώξεις κατά των αστυνομικών που επέδειξαν αμέλεια, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 5 αλλοδαπές γυναίκες και 2 παιδιά, από Λοχαγό του Στρατού.

Σήμερα, αποκαλύπτεται πως ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ανέστειλε δύο ιδιωτικές ποινικές διώξεις κατά ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, τον οποίο ο ίδιος είχε αρνηθεί πριν λίγο καιρό να τον διώξει, παρά το ότι είχε διαπιστωθεί πως είχε διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Παράλληλα η τέως υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Στέφη Δράκου, λίγα 24ωρα πριν παραδώσει το υπουργείο έδωσε τρεις αναδρομικές προαγωγές στον υπό κατηγορία αξιωματικό! Σε ότι αφορά την πειθαρχική διάσταση της υπόθεσης η ίδια η Αστυνομία εδώ και μήνες «μελετάει» την υπόθεση η οποία μελετήθηκε για πολλούς μήνες από τη Νομική Υπηρεσία του κράτους, κάτι που δημιουργεί την εντύπωση προσπάθειας συγκάλυψης και τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ_ΣΤΕΦΗ_ΔΡΑΚΟΥ

Η τέως υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Στέφη Δράκου

Πρόκειται για τον Διοικητή του Λιμενικού (Το Λιμενικό ανήκει στην Αστυνομία) Μιχάλη Κατσουνωτό, ο οποίος όταν υπηρετούσε ως Διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) ήταν σε επαφή με βαρυποινίτη στις Φυλακές, από τον οποίο ζητούσε να του βρει βίντεο με προσωπικές στιγμές της Διευθύντριας Άννας Αριστοτέλους και της Υποδιευθύντριας Αθηνάς Δημητρίου.


ΑΝΝΑ_ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ_ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ_ΦΥΛΑΚΩΝ

Η διευθύντρια των φυλακών Άννα Αριστοτέλους

Μετά τη καταγγελία των δύο γυναικών, αντί να υπάρξουν συνέπειες για τον αστυνομικό, διατάχθηκαν δύο ποινικές έρευνες κατά της Διευθύντριας και της Υποδιευθύντριας, χωρίς να προκύψει τίποτα απολύτως. Ωστόσο και οι δύο για λόγους ασφαλείας ζήτησαν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους και εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται σε άδεια, ενώ θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΑΝΝΑ_ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ_ΑΘΗΝΑ_ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ1

Η διευθύντρια των φυλακών Άννα Αριστοτέλους με την υποδιευθύντρια Αθηνά Δημητρίου

Πεισματική άρνηση Εισαγγελέα

Δημοφιλέστερα

To Top