Αθλητισμός

Προκριματικά Euro 2024, Πορτογαλία – Λιχτενστάιν 4-0: Πρεμιέρα με το δεξί με μαγικό Ρονάλντο

Σε μια βραδιά δική του από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία και πρωταγωνίστησε στην εντός έδρας νίκη της Πορτογαλίας κόντρα στο Λίχτενσταϊν με 4-0.

Ο CR7 έφτασε τις 197 εμφανίσεις με το εθνόσημο κι έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων και το… γιόρτασε με δύο γκολ που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο θετικό ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Φυσικά, οι Ίβηρες είχαν εξ αρχής το πάνω χέρι στο ματς με τη διαφορά ποιότητας να είναι… χαοτική. Ο Κανσέλο άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 47′ έκανε το 2-0 με όμορφο πλασέ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο από την άσπρη βούλα νίκησε τον Μπούχελ ενώ στο 63ο λεπτό «κεραυνοβόλησε» με δυνατή απευθείας εκτέλεση, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Εμφατική τριάρα της Βοσνίας στην Ισλανδία του Μάγκνουσον
Με το… δεξί ξεκίνησε στον όμιλο και η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 της Ισλανδίας του Χορντούρ Μάγκνουσον. Βασικός και για 90 λεπτά αγωνίστηκε ο στόπερ του Παναθηναϊκού, με τον αμυντικό του ΟΦΗ, Γκούντμουντουρ Θοράρινσον, να μένει στον πάγκο. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ράντε Κρούνιτς που με δύο γκολ στο 8′ και το 40′ έβαλε τα θεμέλια της νίκης. Ο Ντέντιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 63ο λεπτό.

Πήρε τον βαθμό το Λουξεμβούργο

Το μαχητικό Λουξεμβούργο στάθηκε όρθιο στη Σλοβακία και απέσπασε τον βαθμό, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να έρχονται ισόπαλες με 0-0. Σχετικά ανώτερη η ομάδα του Καλτσόνα που θα μπορούσε να έχει φτάσει στο τρίποντο.

1η αγωνιστική 

Πορτογαλία – Λιχτενστάιν 4-0

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Βοσνία – Ισλανδία 3-0

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Σλοβακία – Λουξεμβούργο 0-0

Βαθμολογία (10ος όμιλος)

Πορτογαλία 3 (4-0)
Βοσνία 3 (3-0)
Σλοβακία 1 (0-0)
Λουξεμβούργο 1 (0-0)

Δημοφιλέστερα

To Top