Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Με στρατιωτικά τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση

Με στρατιωτικά πεζοπόρα τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.


Με στρατιωτικά τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__4_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__3_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__2_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__5_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__6_

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομαχων «Παύλος Μελάς» με τα μέλη του να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ συνεχίστηκε με τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης από δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης και

Μια από τι στιγμές που ξεχώρισαν, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των πολιτιστικών συλλογών, ήταν όταν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματίων (Π.Ο.Π.Σ.), βροντοφώναξαν μπροστά από την εξέδρα των επίσημων «Ο πόντος ζει και τρέμει όλη η γη» κι έλαβαν θερμό χειροκρότημα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που γέμισαν από το πρωί τα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να τιμήσουν την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενώ πολλοί κρατούσαν στα χέρια ελληνικές.

Στην εξέδρα των επισήμων, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και της εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από δεκάδες μέλη του φοιτητικού συλλόγου «Ενίαια Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση» και κάποιος πολίτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν πανό και φώναζαν συνθήματα για τη τραγωδία στα Τέμπη, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες. Δεκάδες φοιτητές κρατούν στα χέρια μαύρα μπαλόνια και πλακάτ με συνθήματα όπως «δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία». Τα μπαλόνια τα άφησαν συμβολικά στον αέρα πριν αποχωρήσουν από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η απόσταση από την εξέδρα των επισήμων ήταν μόλις 100 μέτρα ενώ επί τόπου βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν κάποιο απρόοπτο.


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__17_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__8_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__9_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__10_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__12_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__11_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__13_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__14_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__15_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__16_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__18_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__19_


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__20_

Δημοφιλέστερα

To Top