Οικονομία

Η Amazon επενδύει στην Ελλάδα και στο δορυφορικό Διαδίκτυο

Η χώρα μπορεί να έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και το διεθνές οικονομικό κλίμα να δημιουργεί αβεβαιότητες, εντούτοις το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων ομίλων συνεχίζεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «business stories», είναι πολύ κοντά στο να κλείσουν τρεις σημαντικές συμφωνίες που θα ανοίξουν τον δρόμο για τη δημιουργία νέων projects επί ελληνικού εδάφους.

Η πρώτη είναι η νέα επένδυση της Amazon, η οποία είναι έτοιμη να διευρύνει έτι περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας τοποθετώντας τη σε μία από τις πρώτες θέσεις του μεγάλου και φιλόδοξου προγράμματος δορυφορικού Διαδικτύου που αναπτύσσει με την ονομασία «Project Kuiper», συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Η δεύτερη σχετίζεται με την επένδυση που σχεδιάζει ο κολοσσός των computer chips Intel, η οποία έπειτα από μπαράζ επαφών έχει πλέον σχηματοποιηθεί. Το τρίτο μεγάλο πρότζεκτ, που επίσης είχε αποκαλύψει πρόσφατα το «b.s.», αφορά την πρόθεση της Erickson Inc. να αποκτήσει κέντρο συναρμολόγησης, επισκευής και εκπαίδευσης για τα πυροσβεστικά ελικόπτερά της επί ευρωπαϊκού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top