Οικονομία

Το πικρό story της Sprider – 1,5 χρόνο στα αζήτητα η μονάδα της Ξάνθης (pics)

Κοντεύουν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από τότε που τέθηκε στη «δαγκάνα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το εργοστάσιο των αδελφών Χατζηιωάννου στην Ξάνθη.

Το πρώτο σφυρί ορίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2021 με τιμή εκκίνησης 2.580.000 ευρώ, αλλά δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος. Ακολούθησαν κι άλλα σφυριά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, ο επόμενος πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί στα 2.064.000 ευρώ

Πρόκειται για τη βασική παραγωγική μονάδα της κραταιάς κάποτε αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores, των αδελφών Σάκη και Σάββα Χατζηιωάννου, που έγραψε αρχικά το success και στη συνέχεια το…disaster story της.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Χατζηιωάννου Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Καλσόν, Καλτσών, Εσωρούχων, Νημάτων, Υφασμάτων, Βαφείων, Φινιριστηρίων, Έτοιμων Ενδυμάτων-Συμμετοχών-Διαχείρισης Ακινήτων-Κτηματική», η οποία παραμένει τυπικά ενεργή και αφορά ένα «αυτοτελές και ανεξάρτητο αγροτεμάχιο, που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Γενισέας, στην περιφέρεια της ∆ημοτικής Ενότητας Βιστωνίδος, του ∆ήμου Αβδήρων, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, έκτασης 48.822,00τ.μ.».

Στο οικόπεδο υφίσταται βιομηχανικό κτήριο καλτσοποιϊας συνολικού εμβαδού 25.055,08 τ.μ., που περιλαμβάνει:

-φυλάκιο εισόδου, εμβαδού 18,00τ.μ.,

-χώρο γραφείων, εμβαδού 73,38τ.μ.,

– ισόγεια αποθήκη δεξαμενής νερού, εμβαδού 206,85τ.μ.

– διώροφο βοηθητικό χώρο λεβητοστασίου (εγκατάσταση ατμολέβητα), εμβαδού 145,62τ.μ.,

– κυλινδρική δεξαμενή υγραερίου, εμβαδού 12,39τ.μ.,

-υπαίθρια και υπόγεια δεξαμενή νερού, εμβαδού 99,27τ.μ.,

-στέγαστρο στάθμευσης αυτοκινήτων, εμβαδού 4,66 τ.μ.

Δημοφιλέστερα

To Top