Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν θαύμα ότι μετά από 50 λεπτά το παιδάκι πήρε μπροστά», είπε ο αναισθησιολόγος για την Τζωρτζίνα

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η εξέταση του αναισθησιολόγου Ιωάννη Χασαπόπουλους, ο οποίος είχε σπεύσει στο νοσοκομείο μετά την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι προκειμένου να το επαναφέρει στη ζωή μαζί με τους συναδέλφους του.

Νωρίς το πρωί με την έναρξη της δίκης ο μάρτυρας είχε περιγράψει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το παιδί στη ζωή, χαρακτηρίζοντας ως «θαύμα» το γεγονός ότι το κοριτσάκι επέζησε έπειτα από 55 περίπου λεπτά που ήταν νεκρό.

Στη συνέχεια ο κ. Χασαπόπουλος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας αλλά και συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης μητέρας Αλέξη Κούγια, ο οποίος αμφισβήτησε ότι ο μάρτυρας βρέθηκε σε πέντε λεπτά στο νοσοκομείο στο πλαίσιο μικτής εφημερίας που είχε.

Εισαγγελέας: Αν η καρδιά του παιδιού είχε κάποιο πρόβλημα αυτό θα δυσκόλευε τη διαδικασία ανάνηψης;

Μάρτυρας: Ναι. Αν είχε καρδιολογική πάθηση σοβαρή η καρδιά μπορεί να μην έπαιρνε μπροστά καθόλου. Ή αν έπαιρνε μπροστά θα βλέπαμε προβλήματα.

Εισαγγελέας: Η χορήγηση κεταμίνης από άνθρωπο που δεν είναι γιατρός τι μπορεί να προκαλέσει σε έναν οργανισμό;

Μάρτυρας: Ανακοπή. Όλα τα κατασταλτικά μπορούν να προκαλέσουν καταστολή αναπνοής και μετά υποξαιμία και τελικά καρδιακή ανακοπή. Η κεταμίνη είναι ένα τέτοιο φάρμακο.

Σύνεδρος: θα μπορούσατε να επιλέξετε την κεταμίνη όταν το παιδί ανέκτησε την καρδιακή του λειτουργία;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν ενδείκνυται.

‘Ένορκος: Η κεταμίνη είναι μόνο σε υγρή μορφή; Η και σε στερεά;

Μάρτυρας: Σε υγρή μόνο.

Ένορκος: Είστε τόσα χρόνια αναισθησιολόγος. Έχετε συναντήσει ξανά περιστατικό τέτοιας ηλικίας που να παίρνει η ανάνηψη τόση ώρα;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ.

Δημοφιλέστερα

To Top