Αθλητισμός

Οι προπονητές-«πρωταθλητές» στις αποζημιώσεις – Θα ξεπεράσει ο Νάγκελσμαν τον Κόντε;

Η απόλυση και το ταμείο ανεργίας μπορεί να είναι εφιάλτης για έναν απλό εργαζόμενο, ωστόσο αυτό δεν ισχύει όταν μιλάμε για προπονητές ποδοσφαίρου στα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Σ’ αυτήν την ξεχωριστή κατηγορία εργαζόμενων στο χώρο της αθλητικής βιομηχανίας και ειδικά στο… πάνω ράφι όπως για παράδειγμα στην Premier League που κυριαρχεί κι εδώ, η λέξη απόλυση συνοδεύεται με τα απαραίτητα έγγραφα λύσης του συμβολαίου των δύο πλευρών και ένα τσεκ με πολλά μηδενικά… Πάρα πολλά μηδενικά.

Τις τελευταίες ημέρες σ’ αυτήν την ξεχωριστή λίστα προστέθηκαν δύο νέα ονόματα. Για την ακρίβεια ο ένας μπήκε για πρώτη φορά και δεν αποκλείεται να γίνει κατευθείαν ρέκορντμαν, κι ο άλλος είναι προς στιγμήν στην πρώτη θέση από… προηγούμενη απόλυση του.

Ο πρώτος είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος απολύθηκε από τη Μπάγερν και στη Γερμανία αναφέρουν ότι η αποζημίωση μπορεί να φτάσει στα 30 εκατ. ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, ενώ ήδη έχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου ποσού μεταγραφής προπονητή, καθώς οι Βαυαροί είχαν δώσει 22 εκατ. ευρώ στη Λειψία!!!

Ο δεύτερος είναι ο Αντόνιο Κόντε ο οποίος απομακρύνθηκε από την Τότεναμ και οι Λονδρέζοι μπορεί να χρειαστεί να του καταβάλουν 15 εκατ. ευρώ. Πολλά μεν, αλλά εμφανώς λιγότερα απ’ αυτά που είχε πάρει ο Ιταλός όταν έφυγε από την Τσέλσι, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, όπου θα αναλύσουμε τη λίστα με το τοπ-10 των αποζημιώσεων που έχουν δοθεί σε προπονητές.

10.Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (Τότεναμ, 2019 – 14.23 εκατ. ευρώ)


potsetino

Μετά από 5 χρόνια στους Σπερς, όπου ο Αργεντινός τεχνικός δέχθηκε για 18 μήνες να μην κάνει μεταγραφές προκειμένου η ομάδα να χτίσει το νέο της γήπεδο (αλλά την πήγε στον τελικό του Champions League) ο «Ποτς» απολύθηκε και έκτοτε η Τότεναμ ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που θα εμπνεύσει ομάδα και κόσμο.

9.Τόμας Τούχελ (Τσέλσι, 2022 – 14.8 εκατ. ευρώ)


tuchel_192057

Ο Γερμανός πήγε στην Τσέλσι, την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League, αλλά η διοικητική αναταραχή λόγω Αμπράμοβιτς και η έλευση Μπόελι τον έφεραν γρήγορα στην πόρτα της εξόδου… Με σχεδόν 15 εκατομμύρια όμως στους λογαριασμούς του και αναλαμβάνοντας τη θέση του προπονητή της Μπάγερν τέσσερις μήνες αργότερα, μόνο ευτυχισμένος μπορεί να δηλώνει.

8.Φαμπιο Καπέλο (Εθνική Ρωσίας, 2015 – 15.25 εκατ. ευρώ)


Capelo

Δημοφιλέστερα

To Top