Πολιτική

Βούτσης: Το μεταναστευτικό δεν αποτρέπεται και δεν αντιμετωπίζεται με φράχτες

Θετικός στην τροπολογία Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Είμαστε σαφείς για το ότι μπορεί να υπάρχει -και το είχαμε πει προ τριετίας- για ορισμένα σημεία και μάλιστα διαφιλονικούμενα, φράχτης στα σύνορα μας», ανέφερε ο κ. Βούτσης στο Open.

Όμως, όπως υποστήριξε, το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι αντιμετωπίσιμο με φράκτες.

«Δεν αποτρέπεται ή δεν αντιμετωπίζεται -εγώ λέω δεν αντιμετωπίζεται, γιατί δε συμφωνώ με το αποτρέπεται- το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που και λόγω κλιματικής κρίσης, τα επόμενα χρόνια θα είναι κολοσσιαίο για την Ευρώπη, με φράχτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crkbfaq4xwk1)

Ερωτηθείς για την τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την απαγόρευση χρηματοδότησης φρακτών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι το ψήφισμα «έλεγε ότι δεν αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα με χρηματοδοτήσεις πάνω στο να χτίζονται φράχτες, που είναι σωστή γραμμή».

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, που θα σφραγίσει τον 21ο αιώνα, προσπαθεί κάποιες χώρες να αποτελούν τον φραγμό, την ασπίδα και οι υπόλοιπες να παίρνουν όλο το βάρος.

Δημοφιλέστερα

To Top