Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Έρχονται νέα σφυριά για Κοντοβερό και ΕΡΓΑΣ (pics)

Δύο επαναληπτικοί πλειστηριασμοί για γνωστά ονόματα της αγοράς είναι προγραμματισμένοι την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Ο ένας και πιο «βαρύς» αφορά την ιστορική εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Κοντοβερός» (Freskot) και ειδικότερα την κεντρική μονάδα της στον Ασπρόπυργο.

Η εταιρεία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε κλοιό οικονομικών προβλημάτων, με συνέπεια τόσο το βασικό εργοστάσιο, όσο οι παλαιές εγκαταστάσεις της στο Μοσχάτο, αλλά και ακίνητο ενός εκ των δύο αδελφών Κοντοβερού, να τεθούν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών.

Έτσι το πρώτο σφυρί για το βιομηχανικό συγκρότημα στον Ασπρόπυργο χτύπησε στις 24 Φεβρουαρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς, κατόπιν δικαστικής προσφυγής της εταιρείας, στα 7.542.321,51 ευρώ., αλλά κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών. Ο επαναληπτικός θα γίνει, -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή-, την ερχόμενη Παρασκευή με την ίδια τιμή εκκίνησης.

Τι περιλαμβάνει η μονάδα

Στο ηλεκτρονικό σφυρί θα βγει η βιομηχανική μονάδα της «Κοντοβερός» στη θέση «Λάκκο Κατσάρη ή Αγριέλα» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα ενιαίο οικόπεδο 17.760,48 τ.μ., το οποίο έχει προέλθει από τη συνένωση μικρότερων όμορων αγροτεμαχίων, καθώς και για το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας που αποτελείται από:

• Υπόγειο επιφάνειας 1.030,66 τ.μ. βάσει με επεκτάσεις 69,41 τ.μ. που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθήκη υλικών συσκευασίας, μηχανουργείο, μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, ψυχροστάσιο, χώρους δεξαμενών, Η/Μ και υποσταθμό ΔΕΗ.

• Ισόγειο επιφάνειας 3.495,72 τ.μ. με επεκτάσεις 313,82 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρους παραλαβής, γραφείο κίνησης, χώρους επεξεργασίας, ψυκτικούς θαλάμους, θαλάμους συντήρησης, ράμπες φορτοεκφόρτωσης, βιομηχανικούς Ανελκυστήρες και 2 ανελκυστήρες προσωπικού.

• Πατάρι επιφάνειας 418,52 τ.μ. με επεκτάσεις 88,68 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρους γραφείων και αποδυτηρίων.

• Α΄ όροφο επιφάνειας 2.259,47 τ.μ., με επεκτάσεις 104,57 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρους επεξεργασίας και παραγωγής έτοιμων γευμάτων, ψυκτικούς θαλάμους, χώρους αποδυτηρίων, χώρο ιατρείου, φούρνους κοπών, ανελκυστήρες προσωπικού και εμπορευμάτων και αποθήκες τροφίμων.

• Β΄ όροφο επιφάνειας 535,35 τ.μ., με επεκτάσεις 466,88 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως γραφείο και αρχείο της εταιρείας, καθώς και ως χώρος εστίασης-τραπεζαρία του προσωπικού.

Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν κατασκευασθεί φυλάκιο, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και εκκλησία επιφάνειας 51,98 τ.μ.

Δημοφιλέστερα

To Top