Οικονομία

Wall Street: Ισχυρή άνοδος στον Dow Jones, προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα ο Nasdaq

Νευρικότητα επικράτησε κατά το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στη Wall Street, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια τη μέρα, εκτινάσσοντας την τιμή του πετρελαίου και επαναφέροντας τους φόβους για τον πληθωρισμό.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να αφομοιώσουν τα νέα δεδομένα, με την εικόνα να αλλάζει την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 326 μονάδες ή 0,98% και διαμορφώθηκε στις 33.600 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος και να κλείσει με κέρδη 0,37% στις 4.124 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq δεν κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό πρόσημο, ωστόσο περιόρισε τις απώλειες στο -0,27% και τις 12.189 μονάδες.

Οι σημερινές διακυμάνσεις σημειώθηκαν εν μέσω του νέου ράλι στον «μαύρο χρυσό», καθώς οι τιμές «τράβηξαν» την ανηφόρα και επανήλθαν σε επίπεδα άνω των 80 δολαρίων/βαρέλι, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ. Μάλιστα, οι αναλυτές δεν αποκλείουν μια άνοδο έως τα 100 δολάρια.

Η εν λόγω εξέλιξη, σύμφωνα με τους αναλυτές, δύναται να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα, επηρεάζοντας αρνητικά την πορεία του πληθωρισμού. Κι αυτό, όπως είναι εύλογο, είναι πιθανό να αναγκάσει την ομοσπονδιακή τράπεζα, δηλαδή τη Federal Reserve, να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια. Ένα σενάριο, το οποίο απεχθάνονται οι επενδυτές.

Η μετοχή της Marathon Oil ενισχύθηκε 9,97% και η Halliburton έκλεισε με άνοδο 7,90%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εβδομάδα για τη Wall Street, ολοκληρώνεται νωρίτερα, καθώς την Παρασκευή θα παραμείνει κλειστή, λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, ωστόσο, αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικά οικονομικά στοιχεία, τόσο την Τετάρτη, όσο και την Παρασκευή.

newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top