Οικονομία

Πρόγραμμα Σπίτι μου: Τι πρέπει να προσέξετε – Τα «ψιλά γράμματα» και η πιστοληπτική «βαθμολόγηση»

Με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο χέρι νέοι από 25 έως 39 ετών, ωφελούμενοι του προγράμματος «Σπίτι μου», επισκέπτονται την τράπεζα της επιλογής τους, ώστε να κάνουν αίτηση για να λάβουν χαμηλότοκο στεγαστικό δάνειο.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αιτήσεων μέχρι και σήμερα, καθώς οι νέοι απευθύνονται απευθείας στις τράπεζες και όχι σε κάποια σχετική πλατφόρμα. 

Τα δάνεια που παρέχονται στους ωφελούμενους του προγράμματος, προβλέπουν χαμηλά επιτόκια ή και μηδενικά για κάποιες κατηγορίες δικαιούχων.

Δικαιούχοι σε πρώτη φάση θα είναι 10.000 νέοι. Ωστόσο, για την απόκτηση του δανείου υπάρχουν σειρά βασικών προϋποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται σε τράπεζα της επιλογής τους, η οποία θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και μετά ο φάκελος θα πηγαίνει στη ΔΥΠΑ η οποία και θα καλύψει το 75% της δανειοδότησης για να βγουν χαμηλά τα επιτόκια.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crnop204fa4p)

Τα δικαιολογητικά για την τράπεζα για το δάνειο

Μόλις επιλέξουν την τράπεζα που θα κάνουν την αίτηση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να πάνε με τα εξής δικαιολογητικά:

-Ταυτότητα

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (που δεν έχει εκδοθεί νωρίτερα από 1 μήνα πριν την αίτηση).

-Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του τελευταίου φορολογικού έτους.

-Δήλωση στοιχείων ακινήτου (Ε9) του τελευταίου έτους και Πιστοποιητικό Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου έτους.
Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75), με την οποία ο αιτών βεβαιώνει ότι τα στοιχεία που δηλώνονται είναι αληθή και πλήρη, τα δικαιολογητικά γνήσια και ότι έχει λάβει γνώση των όρων του Προγράμματος τους οποίους αποδέχεται πλήρως.

Δημοφιλέστερα

To Top