Ελλάδα

Καιρός: Βελτιωμένος σήμερα – «Διπρόσωπος» την Μεγάλη Εβδομάδα

«Διπρόσωπος» φαίνεται πως θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς οι τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι συνθήκες κατά την έναρξή της τουλάχιστον θα είναι φθινοπωρινές, με τις μπόρες να διαδέχονται τον ήλιο, ενώ το σκηνικό αναμενεται να ανατραπεί όσο βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, με το ψήσιμο του οβελία να γίνεται με άνοδο της θερμοκρασίας και καλό καιρό.

Ο καιρός σήμερα και αύριο θα είναι βελτιωμένος, για να έρθει όμως από την Κυριακή ακόμη ένα κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη για να βελτιωθεί στη συνέχεια και να οδηγηθούμε στο Άγιο Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό.

Ο καιρός σήμερα

Tοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, φαινόμενα που το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18-19, στα Επτάνησα από 9 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως στην αρχή της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crpqklq4l2ah)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημοφιλέστερα

To Top