Ελλάδα

Έξοδος Πάσχα 2023 – Καιρός: Με βροχές ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων

Με βροχερό καιρό συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός αναμένεται άστατος με τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζει το σκηνικό τη Μεγάλη Πέμπτη

Όμως την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται, χωρίς κανένα πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα για την έξοδο των εκδρομέων με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και στο τέλος της εβδομάδας να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.

Με βάση τα τελευταία πάντως προγνωστικά στοιχεία, δεν αποκλείεται ο άστατος καιρός να επιστρέψει την Μεγάλη Παρασκευή στα βόρεια, με βελτίωση το Μεγάλο Σάββατο και πιθανόν ξανά άστατο καιρό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Κυριακή του Πάσχα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crsr8kr0tan5)

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων 

Μαζική αναμένεται να είναι η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα 2023, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός, ώστε η έξοδος να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σε ισχύ βρίσκεται ήδη το επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας με μέτρα τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτου. Τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν ελέγχους σε κομβικά σημεία. Ήδη από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η έξοδος, καθώς με τα κλειστά σχολεία πολλοί γονείς είναι αυτοί που επιλέγουν να πάνε τα παιδιά στα χωριά ενόψει της Μεγάλης Βδομάδας.

Τα μέτρα θα εντατικοποιηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν και θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών στα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδικών δικτύων, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι.

Από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα αναχωρούν 14 πλοία. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crstu1cap0yx)

Με πληρότητα κοντά στο 100% αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά

Η πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων των περισσότερων προορισμών της χώρας θα κινηθεί την περίοδο του Πάσχα από 70% έως 90%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 100% σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Μόνο στην Αττική έχουν επιστρατευτεί 23.000 αστυνομικοί και έχουν προγραμματίσει να κάνουν 12.000 περιπολίες. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crsqtoxl95ex)

Δημοφιλέστερα

To Top