Διεθνή

Αντιπαράθεση BBC και Μασκ για τον χαρακτηρισμό «ΜΜΕ που χρηματοδοτείται από κυβέρνηση»

Τη διαμαρτυρία του στον Έλον Μασκ τον ιδιοκτήτη του Twitter εξέφρασε το BBC για ετικέτα που συνοδεύει τα tweet του οργανισμού.

Με τις αλλαγές που έφερε ο Μασκ μετά την εξαγορά του, τα tweet από ΜΜΕ που σχετίζονται με κράτη έχουν μια μικρή ετικέτα που αναφέρει «ΜΜΕ που χρηματοδοτείται από κυβέρνηση» («government funded media»).


BBC_Musk

Το BBC έχει ζητήσει από τον Μασκ να επιλύσει το ζήτημα το ταχύτερο. Τονίζει μάλιστα ότι «το BBC ήταν και πάντα θα είναι ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το κοινό μέσω του τέλους».

Από την πλευρά του ο Μασκ απάντησε ότι το BBC είναι «ένα από τα λιγότερο προκατειλημμένα» μένα ενημέρωσης. Σε email προς τον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι θα προσθέσει και σύνδεσμο για πληροφορίες με τις ακριβείς πηγές χρηματοδότησης.

«Όλοι οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κάποιες προκαταλήψεις, προφανώς άλλοι πολύ περισσότερες από άλλους. Να σημειώσω ότι παρακολουθώ το BBC News στο Twitter γιατί θεωρώ ότι είναι το λιγότερο προκατειλημμένο», έγραψε.

Ενδιαφέρον είναι ότι η ετικέτα αφορά τον λογαριασμό @BBC που έχει tweet για τον φορέα, αλλά όχι ειδησεογραφικά, και όχι το @BBCNews όπου τα tweet είναι για ειδήσεις.

Μία παρόμοια αντιπαράθεση είναι ο Μασκ με το αμερικανικό NPR, το οποίο χαρακτηριζόταν με ετικέτα «ΜΜΕ σχετιζόμενο με το κράτος», όπως με το ρωσικό RT ή το κινεζικό Xinhua News. Αργότερα ο χαρακτηρισμός άλλαξε σε «ΜΜΕ που χρηματοδοτείται από κυβέρνηση».

Δημοφιλέστερα

To Top