Ένα ζευγάρι Μαλαισιανών πέθανε όταν κατανάλωσαν το επικίνδυνο ψάρι fugu, το οποίο πρέπει να παρασκευάζεται μόνο από έμπειρους μάγειρες.
Το αντρόγυνο, που ήταν πάνω από 80 ετών, αγόρασαν δύο ψάρια στις 25 Μαρτίου.
Την ίδια ημέρα, αναφέρει το CNN, και μόλις μία ώρα από τη στιγμή που έφαγαν, οι δύο τους άρχισαν να εμφανίζουν ρίγη και δυσκολία στην αναπνοή.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε την ίδια ημέρα. Ο σύζυγός της διακομίστηκε και αυτός, έπεσε σε κώμα και πέθανε την περασμένη εβδομάδα.
Η κόρη του ζευγαριού ζήτησε να εφαρμοστούν πιο αυστηροί νόμοι για την διάθεση των επικίνδυνων ψαριών. Τυπικά ο νόμος στη Μαλαισία απαγορεύει την πώληση των ψαριών fugu και επιβάλλει πρόστιμα.
Το δέρμα, τα εντόσθια, το αίμα και τα κόκαλα των ψαριών αυτών περιέχει ένα επικίνδυνο δηλητήριο που προκαλεί στον άνθρωπο συσπάσεις, αναπνευστική παράλυση και τελικά τον θάνατο. Δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο.
Ωστόσο με προσεκτική επεξεργασία από σεφ που εκπαιδεύονται για χρόνια, το fugu μπορεί να καταναλωθεί άφοβα.