Αθλητισμός

Champions League: Η πρώτη τιτανομαχία στο Μάντσεστερ και Βλαχοδήμος vs Ίντερ

Τα «αστέρια» επιστρέφουν! Απόψε (11/4, 22:00) ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών του Champions League με δύο δυνατές αναμετρήσεις. Στο ίσως μεγαλύτερο ζευγάρι της φάσης των «8» η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί την Μπάγερν Μονάχου στο «Έτιχαντ» (Cosmote Sport 2 HD) και στη Λισαβόνα η Ίντερ θα τεθεί αντιμέτωπη με την εξαιρετική Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (Cosmote Sport 3 HD).

Μάχη Τιτάνων: Round One

Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου πέρασαν με…. παραπάνω από πειστικό τρόπο στα προημιτελικά. Οι Πολίτες διέσυραν την Λειψία με 7-0 στην… παράσταση του Έρλινγκ Χάαλαντ, στην οποία πέτυχε πέντε γκολ. Από την πλευρά τους οι Βαυαροί έκαναν επίδειξη ανωτερότητας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν των Κιλιάν Μπαπέ και Λιονέλ Μέσι, καθώς νίκησαν τόσο στο Παρίσι (0-1) όσο και στην «Allianz Arena» (2-0).


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr1c6tidxk1t)

Φυσικά είναι ένα ξεχωριστό ματς για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αντιμετωπίζει μια από τις μόλις τρεις ομάδες που έχει κοουτσάρει στην σπουδαία καριέρα του (2013-16). Τόσο οι Πολίτες όσο και οι Βαυαροί είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, με τους πρωταθλητές Γερμανίας να έχουν το απόλυτο (8/8), ενώ η Σίτι έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η πρώτη αναμέτρηση με τη Σίτι θα είναι το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός κόουτς δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Τσούπο Μόντινγκ, Τελ και τους γνωστούς απόντες Νόιερ και Ερναντέζ. Από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρδιόλα για ακόμα ένα ματς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Φιλ Φόντεν.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr6giyr98v9t)

Οι αριθμοί του Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου

-Αυτή θα είναι η έβδομη συνάντηση μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν Μονάχου στην διοργάνωση, με κάθε μία από τις δύο πλευρές να έχουν από τρεις νίκες – όλες στο Champions League.
-Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει δύο από τις προηγούμενες φορές που υποδέχτηκε τους Βαυαρούς στο Champions League, με τη μία ήττα της να έρχεται από την Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα τον Οκτώβριο του 2013 (1-3).
-Από τότε που έχασε τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια εναντίον αγγλικών ομάδων στο Champions League μεταξύ 2005 και 2011, η Μπάγερν Μονάχου έχει χάσει μόνο σε δύο από τα δέκα ταξίδια της στην Αγγλία (6 νίκες – 2 ισοπαλίες) και νίκησε σε τρία από τα τελευταία τέσσερα (1 ισοπαλία).
-Η Μάντσεστερ Σίτι έχει νικήσει στους τελευταίους 10 εντός έδρας αγώνες της εναντίον γερμανικών ομάδων στο Champions League με συνολικό σκορ 39-10, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων αγώνων κατά τη διάρκεια των νοκ άουτ φάσεων.
-Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει κερδίσει το 54% των αγώνων του στα νοκ άουτ του Champions League (39/72). Μεταξύ αυτών με 30+ παιχνίδια στα νοκ άουτ (συμπεριλαμβανομένων των τελικών), έχει το καλύτερο ποσοστό νικών από οποιονδήποτε προπονητή και είναι ο μόνος που έχει κερδίσει περισσότερα από τα μισά παιχνίδια του.

Δημοφιλέστερα

To Top