Ελλάδα

Καιρός Πάσχα: Κακοκαιρία το Μεγάλο Σάββατο στα νησιά του Αιγαίου – Με βροχές το ψήσιμο του οβελία σε όλη τη χώρα

Σταθεροποιείται  η πρόβλεψη για άστατο καιρό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σήμερα και αύριο, χαρακτηρίζονται ως ημέρες ανάπαυλας, αλλά αναμένονται βροχές και καταιγίδες τη Μεγάλη Παρασκευή και ανήμερα του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Οι περιοχές που επηρεάζονται κυρίως από την κακοκαιρία  είναι τα δυτικά και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ βροχές θα συναντήσουν το Μεγάλο Σάββατο και όσοι έχουν αποφασίσει να εκδράμουν στα νησιά του Αιγαίου. 

Συνοπτικά, ο καιρός σήμερα θα είναι βελτιωμένος, μας τα ξαναχαλάει τη Μεγάλη Παρασκευή όπως και συνηθίζεται άλλωστε, φτιάχνει στις περισσότερες περιοχές το Μεγάλο Σάββατο για να πάμε στην Κυριακή του Πάσχα όπου αν εξαιρέσουμε τα δυτικά όπου θα επικρατήσει βαθμιαία βροχερός καιρός, στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο τουλάχιστον μέχρι και αργά το απόγευμα. Πάντως ο άστατος καιρός της δυτικής χώρας θα επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Πού θα βρέχει τη Μεγάλη Παρασκευή

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται βροχές μέχρι και το μεσημέρι στη βορειοδυτική Ελλάδα με ένα γρήγορο πέρασμα από τα κεντρικά και βόρεια. Τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια περιφοράς του Επιταφίου εκτιμάται ότι σε πολύ λίγες περιοχές θα εκδηλωθούν  βροχές. 


kairospasxa-emy-megaliparaskeui

Βελτίωση του καιρού το Μεγάλο Σάββατο – Χαλάει ανήμερα του Πάσχα

Με λίγες βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κυλήσει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα έξι με επτά μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruj4rby35u9)

Ο καιρός ανήμερα το Πάσχα – Βροχές από νωρίς το πρωί σε βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο και δυτική Ελλάδα

Καιρική αστάθεια με αρκετές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Κυριακή του Πάσχα σε Δυτική Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Πελοπόννησος.

Από το απόγευμα η αστάθεια θα επεκταθεί σε όλη την ηπειρωτική χώρα. 


kairospasxa-emy-aprilios


Τι λέει ο Καλλιάνος: Την Κυριακή του Πάσχα, δυστυχώς, κάποιοι θα ψήσουν υπο βροχή

Την Κυριακή του Πάσχα, αναμένονται βροχές κατά περιόδους σε αρκετές περιοχές. Θερμοκρασιακά θα είναι καλά, υπό την έννοια ότι ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι της Κυριακής θα αγγίξει τους 20-21°C στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Αντίθετα, στη Δυτική Ελλάδα, λόγω των βροχών, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16-17°C καθιστώντας έτσι περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού, παρά ανοιξιάτικο.

Παρακάτω δίνονται δύο (2) προγνωστικοί χάρτες με τις περιοχές βροχοπτώσεων της ημέρας του Πάσχα. Ο ένας χάρτης έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα και ό άλλος από το μεσημέρι έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Δημοφιλέστερα

To Top