Οικονομία

AHEPA Maritime Chapter: Έκανε δωρεά την ανέγερση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Μεγάλη δωρεά ανέγερσης του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στο νησί της Σύμης από το AHEPA Maritime Chapter. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς δράσεων πολλαπλής κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς, που το Maritime Chapter Hj-45 «St’ Nicholas» επιτελεί ανελλιπώς από τη συγκρότησή του υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας οικογένειας της AHEPA.

Κατά τη διαδικασία της κατασκευής και ανακαίνισης του Ναού, αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί αποσαθρωμένοι σοβάδες, πραγματοποιήθηκε νέα σύγχρονη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, το δάπεδο επιστρώθηκε με νέες μαρμαρόπλακες, τοποθετήθηκε νέο ξυλόγλυπτο τέμπλο, ο Δεσποτικός Θρόνος, το Προσκυνητάρι, στασίδια, νέος ξυλόγλυπτος επιχρυσωμένος και αγιογραφημένος πολυέλαιος. Τέλος, αντικαταστάθηκαν τα παλιά κουφώματα και η πόρτα. Με το πέρας των εγκαινίων του Ναού, ακολούθησε επίσημο ευχαριστήριο γεύμα στην Τραπεζαρία της Μονής.

Στις 26 Μαρτίου 2023, με την ολοκλήρωση της ανέγερσης του, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε μεγαλοπρεπή ακολουθία, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ. Χρυσόστομο Β ‘, τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό και πολλών άλλων κληρικών, καθώς και επίσης και μεγάλης αντιπροσωπείας αδελφών του Chapter μας, που μετέβησαν στο νησί για αυτό το σκοπό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top