Αθλητισμός

Champions League, Μίλαν-Νάπολι (22:00, Cosmote Sport 3)

Η Νάπολι κάνει περίπατο φέτος στη Serie A και περιμένει απλά από τη Μίλαν να της παραδώσει το στέμμα που κατέκτησε πέρσι, ωστόσο το Champions League είναι μια άλλη ιστορία κι εκεί η φανέλα των ροσονέρι είναι πολύ πιο βαριά…΄

Κι αυτό το μήνυμα πέρασε με το εκκωφαντικό 4-0 στο Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από 10 ημέρες, που μπορεί να μην κόστισε ιδιαίτερα στους Ναπολιτάνους (είναι στο +16 από τη 2η Λάτσιο), αλλά τους ταρακούνησε για τα καλά κι έδωσε άλλη ψυχολογία στους Μιλανέζους.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crmkg3aqztoh)

Βέβαια η Μίλαν κυνηγάει πλέον μόνο στο Champions League τη διάκριση κι η μοναδική της απουσία είναι ο Καλουλού, ενώ αντιθέτως η Νάπολι έχει να διαχειριστεί την απώλεια του Οσιμέν.

Πιθανές ενδεκάδες:
Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Mενιάν- Καλάμπρια, Kίαερ, Τομόρι, Ερναντέζ- Μπενασέρ, Τονάλι- Ντίας, Κρούνιτς, Λεάο- Ζιρού

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ- Ντι Λορέντσο, Ρουί, Κιμ, Ραχμάνι- Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι- Πολιτάνο, Κβαρατσχέλια, Ρασπαντόρι

Το Μίλαν – Νάπολι μέσα από τη γλώσσα των αριθμών

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ Μίλαν και Νάπολι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Μίλαν έχει χάσει μόνο ένα από τα εννέα εξ ολοκλήρου ιταλικά ματς της στην Ευρώπη (4 νίκες, 4 ισοπαλίες), ενώ η Νάπολι έχει μία νίκη και μία ήττα από άλλους ιταλικούς συλλόγους εκτός του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Η Μίλαν έχει κερδίσει μόνο ένα από τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της εναντίον της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις (3 ισοπαλίες, 5 ήττες), με αυτή τη νίκη να έρχεται στον προημιτελικό του Coppa Italia το 2018-19. Η Νάπολι έχει κερδίσει κάθε ένα από τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της εναντίον της Μίλαν (όλα στη Serie A), συμπεριλαμβανομένης της νίκης 2-1 νωρίτερα αυτή τη σεζόν.

Η Νάπολι έχει κερδίσει κάθε από τους τρεις τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της κόντρα στη Μίλαν, το μεγαλύτερό της σερί απέναντι της. Παρ’όλα αυτά, δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της με τη Μίλαν σε διοργανώσεις κυπέλλου (2 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Η Μίλαν έφτασε στην προημιτελική φάση του UEFA Champions League για πρώτη φορά από το 2011-12, όταν αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πέρασαν για τελευταία φορά πέρα ​​από τους προημιτελικούς το 2006-07, όταν κατέκτησαν τελευταία φορά τη διοργάνωση.

Η Νάπολι έφτασε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου/Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στην τελευταία της ευρωπαϊκή προημιτελική εμφάνιση στο UEFA Europa League 2018-19.

Η Μίλαν δεν δέχθηκε γκολ σε κάθε έναν από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της στο UEFA Champions League. Τελευταία φορά σημείωσε πέντε ή περισσότερα συνεχόμενα clean sheets στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σεζόν 2004-05, όταν ηττήθηκε στον τελικό από τη Λίβερπουλ.

Η Νάπολι έχει τα περισσότερα γκολ στο UEFA Champions League φέτος (25), ενώ μόνο η Μπάγερν (8) έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν (7). Ο μέσος όρος των 3,1 γκολ ανά παιχνίδι είναι αυτή τη στιγμή ο πέμπτος καλύτερος σε μία σεζόν, μετά την Μπάγερν το 2019-20 (3,9), την Παρί Σεν Ζερμέν το 2017-18 (3,4), τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013-14 (3,2) και τη Λίβερπουλ το 2017. -18 (3.2).

Η Μίλαν κέρδισε μόλις τρεις από τους πιο πρόσφατους 16 αγώνες νοκ άουτ της στο Champions League της UEFA (τέσσερις ισοπαλίες, εννιά ήττες), αποτυγχάνοντας να σκοράρει σε 10 από αυτούς τους 16 αγώνες (63%). Η Μίλαν έχασε 6 από τους 37 νοκ άουτ αγώνες της στη διοργάνωση μεταξύ 1992-93 και 2006-07, ενώ έχει χάσει 9 από τους 16 από το 2007-08.

Η Νάπολι έχει τέσσερις πρώτους σκόρερ στο UEFA Champions League αυτή τη σεζόν: Οσιμέν, Ζιελίνσκι, Ρασπαντόρι, Σιμεόνε (4). Η τελευταία ιταλική ομάδα με πολλούς διαφορετικούς παίκτες που σημείωσαν 4+ γκολ σε μία μόνο έκδοση ήταν η φιναλίστ της Γιουβέντους το 2002-03 (Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ, Ντι Βάιο και Τρεζέγκε).

Ο Ολιβιέ Ζιρού σημείωσε τέσσερα γκολ στο UEFA Champions League αυτή τη σεζόν για την Μίλαν – ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε 5+ γκολ σε μία μόνο διοργάνωση για τον σύλλογο ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το 2011-12 (5).

Δημοφιλέστερα

To Top