Διεθνή

ΗΠΑ: Συνέλαβαν στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε επιδρομή στη Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αιχμαλώτισαν στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και δυο συνεργάτες του κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα στη Συρία αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «Κεντρική Διοίκηση») χθες Τετάρτη.

Κατά το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε κανένας άμαχος στην επιδρομή, που διεξήχθη την 8η Απριλίου.

«Η σύλληψη του Χουντάιφα αλ Γιεμένι, που διευκόλυνε επιθέσεις (του ISIS), και των δυο συνεργατών του θα μειώσει τη δυνατότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει και να εκτελεί επιχειρήσεις», κατά την ανακοίνωση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της CENTCOM, οι επιχειρήσεις αυτής της φύσης είναι «σημαντικές για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

Ο εκπρόσωπος, ο συνταγματάρχης Τζο Μπουκίνο, πρόσθεσε πως o ISIS «παραμένει απειλή για την περιφέρεια» και όχι μόνο, καθώς η οργάνωση «διατηρεί τη δυνατότητα να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία και την επιθυμία να πλήξει (στόχους) πέραν της Μέσης Ανατολής».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, η επιχείρηση έγινε με τη συμμετοχή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), κουρδοαραβικής συμμαχίας, και αντιτρομοκρατικών δυνάμεων από το ιρακινό Κουρδιστάν, στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top