Διεθνή

Δεκάδες νεκροί στη Συρία από επιθέσεις του ISIS κατά βοσκών και όσων μαζεύουν τρούφες στην έρημο

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 24 άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή στη Συρία, σε δύο επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, εναντίον βοσκών και χωρικών που μάζευαν τρούφες της ερήμου.

Η τζιχαντιστική οργάνωση σκότωσε 36 ανθρώπους ενώ μάζευαν τρούφες στα ανατολικά της Χάμα», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Τα 17 από τα θύματα ήταν φιλοκυβερνητικοί μαχητές.

Το επίσημο πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 26 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, στην έρημο της ανατολικής Συρίας, στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ, άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και πιστεύεται ότι ήταν μέλη του ΙΚ, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε βοσκούς για να τους κλέψουν τα ζώα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Άλλοι δύο βοσκοί απήχθησαν.

Το Sana επιβεβαίωσε τον αριθμό, προσθέτοντας ότι από τα πυρά των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν και 250 πρόβατα.

Στην ίδια επαρχία βρέθηκαν τα πτώματα δύο αμάχων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σκοτώθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα από μέλη του ΙΚ ενώ μάζευαν τρούφες της ερήμου.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 240 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν ενώ μάζευαν τρούφες, ένα είδος που πωλείται σε πολύ υψηλές τιμές. Κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν επίθεση από τζιχαντιστές, άλλοι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις ναρκών.

Δημοφιλέστερα

To Top