Αθλητισμός

Κολομβία: Σοβαρά επεισόδια κι αναβολή στο ντέρμπι Ατλέτικο Νασιονάλ-Αμέρικα Ντε Κάλι – Δείτε βίντεο

Το μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κολομβίας δεν διεξήχθη ποτέ, καθώς λίγο πριν από τη σέντρα η έκρηξη που περίμεναν πολλοί ότι θα συμβεί στο στάδιο Atanasio Girardot του Μεντεγίν, έγινε πραγματικότητα.

Η κόντρα της διοίκησης της Ατλέτικο με τον σύνδεσμο φιλάθλων «Los del Sur» είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα και οι αντεγκλήσεις των τελευταίων με τους αστυνομικούς έφερε την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, τη χρήση χημικών και την αναβολή του αγώνα.

«Ζητώ συγνώμη για ότι έγινε. Το πρόβλημα δεν είναι γενικά με τους οπαδούς μας ή με τους συνδέσμους, παρά μόνο με τους ‘Los del Sur’. Δεν μπορούσαμε όμως να ανεχθούμε πλέον τους εκβιασμούς τους. Είχαν φτάσει στο σημείο να απαιτουν χρήματα για να φροντίζουν τους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων και να το θεωρούν ως κεκτημένο δικαίωμα», είπε μετά την οριστική αναβολή του αγώνα ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαουρίτσιο Ναβάρο.

Την ίδια ώρα όμως ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Ντανιέλ Κιντέρο ανακοίνωσε ότι από δω και πέρα το στάδιο της πόλης δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ατλέτικο έως ότου: «Λύσει το πρόβλημα της βίας. Δεν μπορώ να διαθέτω 800 αστυνομικούς για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους ας βρουν γήπεδο για να παίξουν».

Όσον αφορά τον απολογισμό των επεισοδίων, οι αρχικές εκτιμήσεις για 20 τραυματίες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για  89 τραυματίες, πολίτες και αστυνομικούς.

Δημοφιλέστερα

To Top