Αθλητισμός

Στην Ιταλία το ένα τέρμα ήταν δέκα εκατοστά πιο χαμηλό, έσκαψαν τη γραμμή και έπαιξαν κανονικά

Στις αρχές Φεβρουαρίου η ΑΕΚ βρέθηκε στο Περιστέρι για έναν κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τους διαιτητές και τους εκπροσώπους των ομάδων να μετρούν τις αποστάσεις στην συγκεκριμένη εστία μετά από προτροπή των ανθρώπων της Ένωσης.

Μετά από πολλή ώρα και ενώ οι διαιτητές χρειάστηκε να βγουν δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο για να ελέγξουν, αποφασίστηκε ότι ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί μιας και υπήρχαν αποκλίσεις σε κάποια σημεία της γραμμής.

Το θέμα εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και στην πορεία και από την Επιτροπή Εφέσεων και μετά από μεγάλη φασαρία ο αγώνας ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου, έναν μήνα και κάτι μετά την αρχική ημερομηνία (5 Φεβρουαρίου).

Στην Ιταλία οι διαιτητές το σκέφτηκαν διαφορετικά και απ’ όσο φαίνεται συμφώνησαν να παίξουν κανονικά τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, σε ένα τοπικό ντέρμπι στην Τοσκάνη ανάμεσα στην Σαντζιοβανέζε και την Γκροσέτο για τον 5ο όμιλο της Serie D, το ένα δοκάρι ήταν δέκα εκατοστά πιο χαμηλό με αποτέλεσμα οι άνθρωποι των γηπεδούχων να σκάψουν τη γραμμή στο περίπου και το ματς να ξεκινήσει κανονικά.

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 και κάπου εκεί ξεκίνησε ο χαμός, με τον αθλητικό δικαστή να αποφασίζει ότι το αποτέλεσμα πρέπει να ισχύσει ως έχει μιας και αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν με τον διαιτητή να γίνει κανονικά η αναμέτρηση. Μοναδική ποινή προς τους γηπεδούχους ήταν ένα πρόστιμο των 300 ευρώ, απόφαση που εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τους ταξιδιώτες.

Η Γκροσέτο δεν το άφησε έτσι και κατέθεσε έφεση για να πάρει το τρίποντο στα χαρτιά για υπαιτιότητα της Σαντζιοβανέζε, με την απόφαση να αναμένεται στις 20 Απριλίου.

Δημοφιλέστερα

To Top