Οικονομία

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Επιδότηση έως και 16.000 ευρώ – Τέλος Απριλίου οι αιτήσεις

Τέλος Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του νέου προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες  που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες. Η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16 χιλ. ευρώ για νοικοκυριά και 10 χιλ. ευρώ για αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο συνολικό προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει αυτομάτως ότι θα αυξηθούν οι δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος  που αγγίζει τις 3 χιλ. ευρώ ετησίως.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση 35 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αυτούς, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cs0ewek28fc9)

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» – Επιδότηση

Αιτήσεις τον Απρίλιο σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΔΔΗΕ (κωδικοί Taxisnet)

Έως 75% για νοικοκυριά (έως 16.000 ευρώ)

Υποχρεωτικά: φωτοβολταϊκά με μπαταρία

Έως 60% για αγρότες ( έως 10.000 ευρώ)

Επιλογή φωτοβολταϊκού με ή χωρίς μπαταρία

Πού μπορούν να τοποθετηθούν;

Στη στέγη ή στο δώμα κτιρίου

Σε βοηθητικούς χώρους του κτιρίου ή της αγροτικής έκτασης

Οι επιλέξιμες δαπάνες

Προμήθεια και Δαπάνες:

Φωτοβολταϊκά πλαισίων, αντιστροφέα, πίνακες, καλώδια κτλ

Συστήματος βάσεων

Δημοφιλέστερα

To Top